Eğer bu ay hastaneye gittiyseniz kapınızı çalabilirler

Eğer bu ay hastaneye gittiyseniz kapınızı çalabilirler

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, her ilde İl Sağlık Müdürü başta olmak üzere Bakanlık yöneticilerinin o ay kamu hastanelerinden sağlık hizmeti almış 10 hastanın evini ziyaret etmesi talimatı verdi.

Bakan Müezzinoğlu, "1 Şubat'tan itibaren bütün yöneticilerimiz zile basacak, kapıyı çalacak ve hatır soracak" dedi.

2 yıllık bakanlık süresince salon toplantıları ve masa başında yöneticilerle yaptığı toplantılarda yakalayamadığı birçok problemi veya çok basit sorunu o evdeki hastadan, hasta yakınından yakaladıklarını belirten Bakan Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"İnşallah her ay ildeki bütün yöneticilerimiz, Türkiye genelinde 7- 8 bin yöneticimiz var. Her ay 10 eve, bunun üçü aile hekimliğinden hizmet almış olan, biri 112 acil hizmetlerinden hizmet almış olan, diğeri 5'i, 6'sı doğum yapan, yoğun bakımdan çıkan, ameliyat olan, diyabet hastası, kronik böbrek hastası. Ama ildeki bütün yöneticiler 10 eve gidip, eşinizle giderseniz daha bereketli olur, şart değil, ama elinizde bir demet çiçek, güler yüz, bir vicdan, bir hatır sorma, bir insani ilişki. Bütün yöneticilerimiz ve başta il sağlık müdürümüz, genel sekreteriniz, halk sağlığı müdürümüz, yardımcıları, yani hastanelerdeki bütün yöneticilerimiz. Bu anlamda, 1 Şubat'tan itibaren bütün yöneticileriz zile basacak, kapıyı çalacak ve hatır soracak."