Ege'de sıcak hava

Ege'de sıcak hava

Gölgede sıcaklık İzmir'de 37, Aydın ve Manisa'da 41 derece ölçüldü

İZMİR (AA) - Ege Bölgesi'nde mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, İzmir'de gölgede 37, Aydın ve Manisa'da 41 dereceye ulaştı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü verilerine göre, bölgede hava sıcaklığı mevsim normallerinin 3-4 derece üzerinde seyrediyor. 

İzmir kent merkezinde sıcaklık, gölgede 37 derece ölçüldü. Aydın ve Manisa'da ise sıcaklık gölgede 41 dereceye çıktı.

Hava sıcaklığının gelecek 5 günde aynı seviyelerde olması bekleniyor.

Yetkililer, sıcak hava ve güneş çarpmasından korunmak için mümkün olduğunca gölgede kalınması ve zorunlu bulunmadıkça 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması tavsiyesinde bulunuyor.

- Sıcak hava bunalttı

Sıcak havadan bunalan İzmirliler, serinleyebilmek amacıyla parklara yoğun ilgi gösterdi.

Aydın Kent Meydanı'nda bulunan termometre ise öğle saatlerinde 44 dereceyi gösterdi. Sıcaktan korunmak isteyenler, cami avluları, ağaçlık mekanlar, alışveriş merkezleri ve klimalı ortamlarda vakit geçirmeyi tercih etti. Sanayide çalışanlar ise birbirlerini hortumla ıslatarak serinlemeye çalıştı. 

Oto tamircisi Tuncay Yazırlı, sıcaklık nedeniyle vantilatörlerin faydasını göremediklerini ifade ederek, "Aşırı sıcaklar dolayısıyla otomobillerin radyatörlerinde patlama meydana geliyor. Biz de onları tamir ediyoruz" dedi.

Kent Meydanı'nda çay ocağı bulunan Kazım Gezer ise sıcakların işlerinde düşüşe yol açtığını dile getirdi.

Didim'deki plajlara gidenler, yoğun ilgi nedeniyle yer bulmakta zorluk çekti. Altınkum Plajı, Aydın ve İzmir gibi yakın illerden gelenlerle doldu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı