Ege'de 5.5 büyüklüğünde deprem!

Ege'de 5.5 büyüklüğünde deprem!

Ege Bölgesinde Merkez üssü Denizli'nin Acıpayam ilçesi olan 5.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Can kaybının olmadığı depremde bazı evlerde hasar oluştu. Acıpayam'da okullar tatil edildi.

AFAD saat 09.34'te meydana gelen depremin merkez üssünün Acıpayam İlçesi olduğunu bildirdi.

11.36 kilometre derinlikte meydana gelen deprem Denizli'nin yanısıra İzmir, Aydın, Burdur ve Antalya'da da hissedildi.

Deprem sonrasında vatandaşlar sokaklara döküldü.

Depremde binalarda çatlaklar oluştuğu ancak şu ana kadar herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

Acıpayam Kaymakamlığı ilçedeki okulların tatil edildiğini açıkladı...

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü depremin büyüklüğünü 5.6, derinliğini ise 5 kilometre olarak duyurdu

ŞİDDETLİ İKİ DEPREM DAHA

Öte yandan saat 09.38 ve 09.41'de merkez üssü Acıpayam olan 4,8 ve 4,5 ve 4.2 büyüklüğünde üç deprem daha meydana geldi.

7-8 EV GİRİLEMEYECEK HALDE

Depremin merkez üssündeki Yeniköy Muhtarı Mehmet Biçer girilemeyecek halde 7-8 ev var açıklaması yaptı. Altı taş üstü kerpiç olan evlerde hasar olduğunu belirten Biçer, 151 haneli köyde can kaybı olmadığını belirtti.

APA KÖYÜNDE EV YANDI

Yeniköy'e 5 kilometre uzaklığında bulunan APA köyünde bir bina deprem sonrası çıkan yangın sonucu hasar gördü. 2-3 ahır yıkıldı. İki katlı ve kerpiç olan evlerde hasar oluştu.

Uçarı mahallesinde ise 15 kerpiç ev yıkıldı...

BELEDİYE BAŞKANI: CAN KAYBI YOK

Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, depremle ilgili şunları söyledi:

''Binalarda çatlamalar var ama can kaybı yok. Deprem; gece saat 4 civarında bir kere oldu. Daha sonra tekrar biraz önce 15 dakika önce; ben de hastanedeydim. Oradan ayrılırken kendi aracımda baktım ortalık sallanıyor. İşte o sırada esas büyük deprem oldu.

Bütün vatandaşlarımız dışarıda. Bizim en çok korktuğumuz çatılardan düşenlerin insanların üzerine düşmesini önlemek amacıyla şu anda ekiplerimiz de binaların diplerini boşaltmak için çalışıyorlar.

Yeşildere’ye yakın bir Ucarı köyümüz var. Orada muhtarımız aradı can kaybımız yok, gidip bakacağız birazdan. Binaların çatı katlarında çatlama olduğu, bacalarının sarsıntıyla düştüğü… Biz o yüzden korkuyoruz. Allah korusun daha büyük depremler yaşamayalım inşallah.

VALİ KARAHAN: CAN VE MAL KAYBI YOK

Denizli Valisi Hasan Karahan, Acıpayam ilçesinde saat 09.34'te meydana gelen deprem sonrası AFAD ekiplerinin çalışma başlattığını ifade etti.

Karahan, "Gelen ilk bilgilere göre can ya da mal kaybı yok. Depremin merkez üssüne yakın konumdaki Yeşildere köyünde bir iki binanın duvarında çatlak oluştu. Ancak araştırma devam ediyor. Şimdilik önemli bir şey yok. Çok şükür." dedi.

Öte yandan deprem tüm Ege Bölgesi ile Güney Marmara kentlerinde de hissedildi.

Etiketler :