Ege'de 121 kaçak kurtarıldı

Ege'de 121 kaçak kurtarıldı

Sahil Güvenlik ekiplerinin son 2 günde yaptıkları faaliyetlerde 121 kaçak göçmen kurtarıldı

İZMİR (AA) - Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekiplerinin, Çanakkale ve İzmir açıklarında son iki gündeki arama kurtarma faaliyetlerinde 121 kaçak göçmenin kurtarıldığı bildirildi.

İzmir Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı ekipleri, 23 Temmuz'da Çanakkale Müsellim Geçidi Yeşil Liman güneyinde yaptığı arama kurtarma faaliyetinde, 5'i erkek, 1'i kadın, 3'ü de çocuk olmak üzere Afganistan ve Myanmar uyruklu 29 göçmeni kurtardı. 

Ekiplerin, bugün İzmir'in Çeşme ilçesi ile Dikili ilçesi açıklarında yürüttükleri arama kurtarma faaliyetinde de Afganistan ve Suriye uyruklu 54'ü erkek, 19'u kadın, 19'u da çocuk, 92 kaçak göçmene ulaşıldı.

Çıktıkları tehlikeli yolculuktan kurtarılan kaçak göçmenler, karaya çıkarılarak jandarma birimlerine teslim edildi. 

Göçmen kaçakçılığının önlenmesi için yıl başından bugüne kadar yürütülen arama kurtarma faaliyetleri sonucunda Ege Denizi'nde, 209 olayda, 4 bin 842 göçmenin kurtarıldığı, 35 göçmen kaçakçısının da yakalandığı bildirildi. 

-Sahil Güvenlik balıkçının imdadına da yetişti 

Öte yandan, Sahil Güvenlik ekipleri, İzmir Sığacık Körfezi Camcaaz Koyu'nda avlanan bir amatör balıkçının da yardım çağrısı üzerine bölgeye ulaştı. 

Trakonya adlı balığın zehirli iğnesinin eline battığını bildiren amatör balıkçı, Sahil Güvenlik botu ile Sığacık Limanı'na götürülerek 112 Acil Servis ekibine teslim edildi. 

Kaynak:Haber Kaynağı