Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Seyyar:

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Seyyar:

"Rusya ile anlaşma kısa sürede hayata geçer ve bu sezona yetişirse narenciye üreticilerinin üzerindeki kara bulutları dağıtacak"

İZMİR (AA) - Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Rıza Seyyar, "Rusya ile anlaşma kısa sürede hayata geçer ve bu sezona yetişirse narenciye üreticilerinin üzerindeki kara bulutları dağıtacak." değerlendirmesinde bulundu.

Seyyar yaptığı yazılı açıklamada, satsuma mandalinada ihracat sezonunun 14 Ekim Perşembe günü başlayacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki tarihi anlaşmanın kısa sürede hayata geçmesi halinde satsuma mandalina ihracatının ivme kazanacağını belirten Seyyar, şunları kaydetti:

"500 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihracatı için Rusya pazarına tekrar kavuştuk. Rusya ile anlaşma sonrasında kayıplarımızı telafi etmeyi bekliyoruz. 2015'te Rusya ile yaşanan krizin de etkisiyle satsuma ihracatımız yüzde 25’lik düşüşle 181 milyon dolardan 136 milyon dolara gerilemişti. Rusya ile anlaşma sonrasında bu sezon 200 milyon doları aşmayı hedefliyoruz. Rusya ile anlaşma kısa sürede hayata geçer ve bu sezona yetişirse narenciye üreticilerinin üzerindeki kara bulutları dağıtacak. Üreticilerimizin emeklerinin karşılığını alacağı bir sezon olacağına inanıyor ve meyve bahçelerine iyi bakmalarını istiyoruz."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :