Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya:

Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Kaya:

"Doğaltaş sektörünün temsilcileri olarak 'İnadına ihracat, inadına üretim' sloganıyla Türkiye'nin hem ihracatını, hem de imajını güçlendirmek için çalışıyoruz"

İZMİR (AA) - Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, doğaltaş sektörünün temsilcileri olarak "İnadına ihracat, inadına üretim" sloganıyla Türkiye'nin hem ihracatını, hem de imajını güçlendirmek için çalıştıklarını bildirdi.

Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, birlik olarak 27 Kasım-2 Aralık'ta İtalya’ya yönelik "sektörel ticaret heyeti organizasyonu” yapma kararı aldıklarını, 6-9 Mart 2017'de Çin’deki Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı’nda Türkiye standını ziyaret edecek alıcılar arasından yapacakları seçimle de 100 ithalatçıyı, İzmir'deki Marble Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı sırasında ağırlayacaklarını belirtti.

Türkiye'ye getirecekleri ithalatçıların uçak ve konaklama masraflarının büyük bölümünü üstlenerek, bu projeye destek veren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İZFAŞ yönetimine teşekkür eden Kaya, "Bu sayede hem Marble Fuarı'na daha fazla alıcının gelmesini sağlamış olacağız, hem de doğaltaş ihracatımızda Türkiye'nin en büyük ihraç pazarı Çin'deki konumumuzu güçlendireceğiz." ifadelerini kullandı.

Kaya, İtalya'ya düzenleyecekleri gezi hakkında da şunları kaydetti:

"İtalyan meslektaşlarımıza, Türkiye 15 Temmuz öncesinde nasıl ticari bir partner ise 15 Temmuz sonrasında da bu özelliğinin devam ettiğini dile getirmeye gidiyoruz. Ekmeğini taştan kazanan doğaltaş sektörünün temsilcileri olarak 'İnadına ihracat, inadına üretim' sloganıyla Türkiye'nin hem ihracatını, hem de imajını güçlendirmek için çalışıyoruz."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :