Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanlığına Celep seçildi

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanlığına Celep seçildi

İZMİR (AA) - Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanlığına eski başkan Birol Celep seçildi. Birliğin seçimli olağan genel kurul...

İZMİR (AA) - Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanlığına eski başkan Birol Celep seçildi.

Birliğin seçimli olağan genel kurul toplantısı Ege İhracatçı Birlikleri binasında yapıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından söz alan Celep, üye firmaların yeni üretim ve pazarlama tekniklerini hayata geçirmesi, rekabet güçlerinin artırılması ve kademe atlamaları için Kuru Meyve Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) Projesi'ni başlatma kararı aldıklarını açıkladı.

Projeyle katma değerli ürün ihracatını artırmayı hedeflediklerine işaret eden Celep, "Biz artık yeni şeyler söylemek gerektiğine, yeni projeler ve yeni bir bakış açısı ile sektörün yaşadığı sorunlara çözüm bulunması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için kısa vadeli ve bireysel fayda getirecek yaklaşımlar yerine, orta ve uzun vadeli ve sektörün tamamına fayda sağlayacak bir yaklaşım sergilenmesinin ülkemiz, sektörümüz ve firmalarımız için daha hayırlı sonuçlar doğuracağına inanıyoruz." diye konuştu.

Kuru meyve ihracatının son yıllarda 1,3-1,4 milyar dolar arasında sıkıştığını dile getiren Celep, sektörün 2023 hedefinin 3 milyar dolar olduğunu belirtti.

Bunun için sektör paydaşlarıyla birlik olunması gerektiğini vurgulayan Celep, "Şayet üniversitelerle iş birliği, Ar-Ge, tasarım ve markalaşma gibi birçok aşamada yol katedersek, tüm paydaşlarımızın güç birliği ile, daha katma değerli ürün ihracatına odaklanır, böylece 2023 hedeflerine ulaşırız." dedi.

Daha sonra birlik üyeleri yeni başkanını belirlemek için sandık başına gitti. Tek listeyle gidilen seçimlerde kullanılan 76 oyun tamamını alan Birol Celep yeniden başkanlığa seçildi.



AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :