Ege Denizi'ndeki deprem

Ege Denizi'ndeki deprem

Kızılay ekipleri, Bodrum ve Datça merkezde, geceyi sokakta geçirmek zorunda kalan vatandaşlara destek oldu

İSTANBUL (AA) - Ege Denizi'nde meydana gelen depremin ardından Kızılay ekipleri, Bodrum ve Datça merkezde, geceyi sokakta geçirmek zorunda kalan vatandaşlara destek oldu.

Kızılay'dan yapılan açıklamaya göre, deprem sonrası müdahale çalışmaları kapsamında barınma ünitesi ve kumanya hazırlıklarını tamamlayan Kızılay, Bodrum ve Datça merkezde, geceyi sokakta geçirmek zorunda kalan vatandaşlara ikramda bulundu.

Ege Bölge Afet Yönetim Merkezi’nden uzman ekiplerini bölgeye gönderen Kızılay’ın ihtiyaç tespit çalışmaları da devam ediyor.

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, konuya ilişkin değerlendirmesinde, Türkiye'de herhangi bir can kaybı yaşanmadığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"Güzel Egemizin körfezleri, adaları çoğunlukla depremlerle oluşmuştur. Yani bu her an yaşayabileceğimiz bir afettir. Tatilcilerin bölgeyi boşaltmasına gerek yok. Korkmuş olabilirler ama buradaki risk başka bölgelerdeki riskten çok daha fazla değil. Konutlarında ve iş yerlerinde fiziki hasar olan vatandaşlarımız bir süre binalarına girmesin. AFAD’ın uyarılarını izlesinler. Kos Adası’ndan can kaybı haberi aldık. Yunan Kızılhaçı’na destek teklifimizi ilettik. Ekiplerimiz Muğla, Bodrum ve Datça’da ihtiyaç tespit ve destek çalışmalarını sürdürüyor."


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :