Ege Denizi'ndeki deprem

Ege Denizi'ndeki deprem

Yunanistan'ın Midilli Adası'nda hasar tespit çalışmaları başladı - Ada sakinlerinden Moraitis:- Yıkım oldu. Yürürken bir adamı ittirirsin ya aynen öyle oldu. Bütün köyü bir tutmadı. Bazı yerlerde zarar verdi. Bizim bölgemizde çevre yolundaki benzin istasy

MİDİLLİ ADASI (AA) - Ege Denizi'nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından, Yunanistan'ın Midilli Adası'nda hasar tespit çalışmaları yapılıyor.

Midilli Adası'nın Vrissa bölgesinde çok sayıda binada ve araçlarda deprem nedeniyle hasar oluştu. Güvenlik güçleri önlemler çerçevesinde vatandaşların hasarlı evlere girişlerine izin vermiyor.

Evleri depremde hasar gören ada sakinleri, geceyi başka bölgelerde bulunan yakınlarının yanlarında geçirmek zorunda kaldı.

Devlet yetkilileri, ada genelinde hasar tespit çalışmalarına başladı. Ekipler, bölgedeki tüm sokakları dolaşarak hasar tespiti yapıyor.

Bu arada depremde enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Ekeni Valeli (43) adlı kadının toprağa verilmesi için Serez'de üniversite öğrenimi gören kızının bölgeye gelmesinin beklendiği öğrenildi.

Valeli'nin cenazesinin düzenlenecek törenle toprağa verileceği ifade edildi.

Deprem nedeniyle yaralanan 20 kişinin ise tedavileri sürüyor.

Ada sakinlerinden Kiryakos Moraitis (73), AA muhabirine yaptığı açıklamada, dünkü deprem sırasında evinde olduğunu ve yattığını hatırlattı.

Depremi, süratli bir arabanın hızla gaza basıldığında fırlamasına benzeten Moraitis, "Sağa sola sallanma yoktu. Aşağıdan yukarı doğru bir sarsıntı vardı. Final işin sonunda oldu. Yıkım oldu. Yürürken bir adamı ittirirsin ya aynen öyle oldu. Bütün köyü bir tutmadı. Bazı yerlerde zarar verdi. Bizim bölgemizde çevre yolundaki benzin istasyonundan kiliseye kadar birçok evde zarar var." ifadelerini kullandı.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :