Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Ege Denizi'nde yasa dışı geçişler

Yunanistan'a geçmek isteyen 63 yabancı uyruklu, sahil güvenlik ekiplerince yakalandı- Yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları ileri sürülen 2 kişi gözaltına alındı

İZMİR (AA) - İzmir'in Dikili ve Çeşme ilçeleri açıklarında yasa dışı yollardan Yunanistan'a geçmeye çalışan 63 yabancı uyruklu, sahil güvenlik ekipleri tarafından yakalandı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Dikili ilçesi açıklarında Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen yabancı uyrukluların motorlu fiber tekneyle denize açıldıklarının tespit edilmesi üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri gruba müdahalede bulundu.

Teknedeki, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan uyruklu 21 kişi kurtarılarak Dikili ilçesine getirildi.

Çeşme açıklarında ise ekiplerin yasa dışı geçiş ihbarı üzerine başlattığı çalışmada, kadın ve çocukların da yer aldığı 2 lastik bota müdahalede bulunularak 42 yabancı uyruklu kurtarıldı. Botlarda, yasa dışı geçiş organizasyonunda yer aldıkları değerlendirilen 2 kişi de gözaltına alındı.

Kıyıya ulaştırılarak gıda ve giyecek yardımı yapılan yabancı uyruklular, İzmir Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :