Ege Denizi'nde Menderes Açıklarında 5.1 Büyüklüğünde Deprem

Ege Denizi'nde Menderes Açıklarında 5.1 Büyüklüğünde Deprem

Menderes ilçesi açıklarında meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde şans eseri herhangi bir hasar oluşmadı.

Ege Denizi'nde, İzmir'in Menderes ilçesi açıklarında bugün saat 08.19'da 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, Menderes'e 5.42 kilometre mesafede ve 8.51 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem, çevre ilçelerden de hissedildi.

Depremle ilgili yapılan ilk değerlendirmelere göre, şans eseri herhangi bir hasar meydana gelmedi. Menderes ve çevresinde yaşayan vatandaşlar, depremin etkisiyle ilgili endişeli anlar yaşasalar da, AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre herhangi bir olumsuz durum rapor edilmedi.

Depremin, bölgenin deprem kuşağında bulunması nedeniyle sık sık yaşanan doğal olaylardan biri olduğu belirtilirken, AFAD ve diğer ilgili kurumlar, bölge sakinlerini deprem ve afetlere karşı dikkatli olmaya ve alınan güvenlik önlemlerine uymaya çağırdı. Deprem sonrasında olası artçı sarsıntılara karşı da vatandaşlar uyarıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.