Ege Denizi'nde kaçakları taşıyan teknenin batması

Ege Denizi'nde kaçakları taşıyan teknenin batması

Gözaltına alınan ikisi Suriye uyruklu dört kişi tutuklandı

İZMİR (AA) - Menderes ilçesi açıklarında, 8 kişinin öldüğü yasa dışı sınır geçişi yapmak isteyen kaçakları taşıyan teknenin batmasıyla ilgili gözaltına alınan ikisi Suriye uyruklu dört kişi tutuklandı.

Edinilen bilgiye göre, olayın ardından yasa dışı sınır geçişi organizasyonunu yürüten şebekeye yönelik çalışma başlatan İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, MİT Bölge Başkanlığı ekiplerinin desteğiyle elde edilen bilgiler doğrultusunda düzenlediği operasyonlarda N.K, A.K. ve Suriye uyruklu T.Y. ile F.S'yi gözaltına almıştı. Menderes İlçe Jandarma Komutanlığı'nda işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlılar çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. 

Şebekenin kasası olduğu bildirilen A.K'nin evinde incelenen belgelerden şebekenin son 4 ayda yasa dışı sınır geçişi organizasyonlarından 5,5 milyon avro ve 2,3 milyon dolar gelir elde ettiği belirlenmişti. Operasyonda ayrıca yasa dışı geçişleri sağlanan kişilerin isimleri ve bu kişilerden yapılan tahsilat bilgilerinin de yer aldığı 18 defter ele geçirilmişti.

Menderes ilçesinin Ürkmez ve Gümüldür beldeleri açıklarındaki Tavşan Adası yakınlarında 15 Nisan günü, Mariah isimli teknenin batması sonucu yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçmeye çalışan bir kız çocuğu ve annesinin de aralarında olduğu sekiz Suriyelinin cesedine ulaşılmış, dört kişi kurtarılmıştı.  

 

Kaynak:Haber Kaynağı