Ege Denizi'nde 6,3 büyüklüğündeki deprem

Ege Denizi'nde 6,3 büyüklüğündeki deprem

Bodrum Kaymakamı Yılmaz: - "Yunanistan'ın İstanköy Adası'ndaki Türkleri getirmek için bir feribot çıkarıldı" - Gümbet sahillerine ulaşan yoğun dalgalar nedeniyle park halindeki araçların sürüklenmesi güvenlik kameralarına yansıdı

MUĞLA (AA) - Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Muğla açıklarında 6,3 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından, Yunanistan'ın İstanköy (Kos) Adası'nda turist olarak bulunan Türkleri getirmek için bir feribot çıkarıldığını bildirdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rodos Konsolosluğu bir feribot çıkarılmasına ihtiyaç olduğunu söyleyince harekete geçtiklerini söyledi.

İlgililerle gerekli görüşmenin ardından bir feribot ayarlandığını anlatan Yılmaz, "Yunanistan'ın İstanköy Adası'ndaki Türkleri getirmek için bir feribot çıkarıldı. Bir Türk vatandaşı hayatını kaybetmiş. Cenazeyi şu an getirmeyeceğiz. Gelmek isteyenler feribotla buraya getirilecek." diye konuştu.

- 1,5 saat sonra Bodrum'a dönmeyi planlıyoruz"

Adaya giden feribotun kaptanı Asım Başaran, AA muhabirine, depremin ardından Türk ve Yunan makamlarının koordineli çalışması sonrası Yunanistan'ın İstanköy Adası'ndaki Türklerin Bodrum'a getirilmesi için kendilerine görev verildiğini söyledi.

Feribot personeliyle hemen hareket ettiklerini aktaran Başaran, "Yaklaşık 15 dakika sonra adada olacağız. Yaralı ve mağdur Türkleri alacağız. Bodrum Kaymakamlığı ve Yunan Konsolosluğunun özel izniyle gidiyoruz. Yaklaşık 1,5 saat sonra da Bodrum'a dönmeyi planlıyoruz." dedi.

Öte yandan depremin ardından Gümbet sahillerine ulaşan yoğun dalgalar nedeniyle kıyıda park halindeki araçların sürüklendiği anlar otellerin güvenlik kameralarınca kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :