Ege beşik gibi sallanıyor! İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı!

Ege beşik gibi sallanıyor! İzmir'den sonra şimdi de Denizli 6.0 ile sarsıldı!

İzmir'de 4.8'lik depremin ardından artçı sarsıntılar sürerken, bu kez de Denizli'de 6,0 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Denizli'de saat 14.19'da şiddetli bir deprem meydana geldi.

Deprem Antalya, Burdur ve Isparta'da da hissedildi.

AFAD depremin büyüklüğünü 6 olarak açıkladı.

AFAD depremin merkez üssünün Bozkurt ilçesi olduğunu bildirdi.

İlçeye bağlı Armutalanı köyüne 1,74 kilometre mesafede yaşanan depremin 7,09 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

Kandilli Rasathanesi ise ilk olarak depremin merkez üssünü Baklan ilçesi ve büyüklüğünü 6.5 olarak bildirmişti. Kandilli daha sonra bu bilgiyi Bozkurt merkez üssü, büyüklüğü ise 5.7 olarak güncelledi.

Öte yandan ilçede 14.19'da da 4,2 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti.

ENKAZ ALTINDAKİLER KURTARILDI

NTV muhabiri Merih Ak, Bozkurt İlçesi merkezinde binaların yıkıldığını ve enkaz altında kalanlar bulunduğunu bildirdi. Gelen bilgilere göre enkaz altında kalanlar kurtarıldı.

Yerel medyadan gelen bilgilere göre hasar gören binalar arasında Bozkurt Belediyesi de bulunuyor.

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik: 15-20 saniye süren bir depremle karşılaştık, benim makam odamın duvarı yıkıldı. 2-3 ev yıkıldığını haberini aldık, yaralılar var. Vatandaşlarımız korktu. Kriz masası oluşturduk. İki üç evin yıkıldığına ilişkin haber aldık. Hemen oraya ekip gönderdik. Can kaybımız yok.

DENİZLİ BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, depremle ilgili şu bilgileri verdi:
''Ekiplerimiz destek için sahaya çıktı. Baklan, Bozkurt ilçemize doğru gidiyorum. Gelen haberlerde bizi üzecek, can kaybı haberimiz yok çok şükür. Ben de kapalı alandaydım, hissettik. Biz özetle şu anda Baklan, Bozkurt ve Çardak ilçelerimize doğru gidiyoruz. Ekiplerimiz orada.''

Tutluca Muhtarı 192 hanenin 100 hanesinin girilmeyecek durumda olduğunu söyledi.

''YIKILAN EVLER VAR''

Mimar Sinan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Öz de ''Yıkılan evler var. Eski kerpiç evlerden. Çatıları yıkılan evler var. İlk defa böyle bir deprem yaşadık'' diye konuştu.

Bozkurt Sazköy Mahallesi Muhtarı Necmettin Yılmaz ise ''Mahallemizde bayağı bir sıkıntı var. Bazı evlerde çatlaklar var. Vatandaşlarımız dışarıda zaten. Köyümüzde bayağı bir telaş var. Can kaybımız yok çok şükür. Ama evlerde baya çatlaklar oluştu'' ifadelerini kullandı.

AFAD DENİZLİ İL MÜDÜRÜ: TARAMA ÇALIŞMASI DEVAM EDİYOR

AFAD Denizli İl Müdürü Ali Etiz, Bozkurt ilçesinde meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre, can kaybının olmadığını, binalardan önemli bir yıkılma haberinin de kendilerine ulaşmadığını söyledi.

Etiz, Bozkurt merkezli 6 şiddetindeki depremin, bu ilçe ile Çardak arasında çok fazla hissedildiğini, depremin ardından muhtarlarla ilk görüşmeleri yaptıklarını aktardı.

Ali Etiz, "İlk belirlemelere göre, can kaybı ya da önemli bir yıkılma yok, tarama çalışması devam ediyor. AFAD ve jandarma ekipleri, mahalleleri geziyor." dedi.