Efsaneler, genç hükümlülerle buluştu

Efsaneler, genç hükümlülerle buluştu

İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki gençler, aralarında Ali Gültiken, Tanju Çolak, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve İlker Yağcıoğlu'nun bulunduğu takımla futbol maçı yaptı

İZMİR (AA) - İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumundaki gençler, aralarında Ali Gültiken, Tanju Çolak, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve İlker Yağcıoğlu'nun bulunduğu takımla futbol maçı yaptı.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki İzmir Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda gençlerle bir araya gelen eski milli futbolcular Ali Gültiken, Tanju Çolak, Ergün Penbe, Hami Mandıralı ve İlker Yağcıoğlu gençlerle sohbet etti ve yemek yedi.

Daha sonra kurumun halı sahasındaki etkinlikte, cezaevindeki gençler halk oyunları gösterileri sundu, türkü ve şarkı söyledi.

Cezaevindeki gençlerden kurulu takımla gösteri maçı yapan eski milli futbolcuların yer aldığı takım ilk yarısını 3-1 geride tamamladığı müsabakayı 5-4 galip tamamladı.

Hami Mandıralı'nın 2 gol attığı müsabakada eski futbolcuların yaptığı hareketler izlenenler tarafından alkışlandı.

Adalet Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü proje diğer kentlerdeki cezaevlerinde de devam edecek.


- Futbolcuların görüşleri


Hami Mandıralı, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençlere moral vermek için bu etkinliğe geldiklerini belirterek, "Burada olmak güzel bir şey. Onlarla bir şeyler paylaşabilirsek, onlara duygu olarak bir şeyler geçirebilirsek bundan mutluluk duyarız." dedi.

Cezaevindekilerin çocuk olarak bulunabilecekleri en kötü noktada olduklarını kaydeden Ali Gültiken ise şöyle konuştu:

"Buralar zor yerler. Hepsi genç yaşlarda çok daha hayatın gerçeklerine vakıf olmadan hatalar yapmış hepimizin yaptığı gibi ama onlar biraz fazlasını yapmışlar ve bu durumdan çıkış yolu arayan güzel yürekler. Onlarla zaman geçirip, onları tekrar topluma kazandırmak gerekiyor."

Ergün Penbe de cezaevindekilere biraz olsun moral vermenin çok keyifli olduğunu belirterek, "Hayatın bu yönü de, öbür yönü de var. Bu organizasyonumuz devam edecek, diğer illere de gideceğiz." dedi.

Çok anlamlı olan bu projeye destek verilmesi gerektiğini aktaran Tanju Çolak, gençlerle çok iyi bir zaman geçirdiklerini ve farkındalık yarattıklarını söyledi. Çolak, kendisinin de 22 ay 23 gün cezaevinde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"O günlerden bugüne toplam 22 sene geçmiş. Arada dünyalar var. Dünya değişmiş zaten global anlamda herkes kendi odasında kalıyor, herkes kendisiyle farklı bir durumda, buzdolabı var, yani eksik bir şeyleri yok. Değişik tabii ki burası ama 'Allah kurtarsın' diyorum. Allah kimseyi buraya düşürmesin, düşmanımı bile düşürmesin."

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :