Efes 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı

Efes 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve Milli Savunma Bakanı Işık'ın da katılımıyla başladı

İZMİR (AA) - Türk Silahlı Kuvvetlerinin planlı tatbikatlarından Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın "Seçkin Gözlemci Günü", Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'ın da katılımıyla başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tatbikatın yapıldığı Seferihisar ilçesinin Doğanbey bölgesine helikopterle geldi. Erdoğan'ın bulunduğu helikoptere, askeri helikopterler eşlik etti.

Erdoğan'ı tatbikat bölgesinde Başbakan Yıldırım ve Ege Ordu Komutanı Orgeneral Abdullah Recep karşıladı. Daha sonra tatbikatı takip edecekleri bölüme geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ile kuvvet komutanlarınca karşılandı.

Seçkin Gözlemci Günü'ne katılan yabancı komutanları da selamlayan Erdoğan, daha sonra alandaki yerini aldı. Basın mensuplarının kısa süreli görüntü almasının ardından Efes-2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı'nın Seçkin Gözlemci Günü başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Milli Savunma Bakanı Işık ile seçkin gözlemciler, üzerinde "Efes 2016" yazılı şapkalar taktı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tatbikat bölgesinde yerini almasının ardından alandaki direğe Cumhurbaşkanlığı Forsu çekildi.

- 79 ülkeden 255 seçkin gözlemci

Tatbikatın Seçkin Gözlemci Günü'nü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın yanı sıra, Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, Suudi Arabistan Genelkurmay Başkanı Abdulrahman Saleh Al Bunyan, Katar Genelkurmay Başkanı Ghanim bin Shaheen Al-Ghanim, Ukrayna Genelkurmay Başkanı Viktor Muzhenko, Polonya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatol Wojtan, ABD Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, Japonya Kara Kuvvetleri Komutanı Kiyofumi Iwata ve Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Raheel Sharif'in de aralarında bulunduğu 79 ülkeden 255 gözlemci ve temsilci takip ediyor.

Efes 2016 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :