Edremit Yorkshire Kanarya Şov

Edremit Yorkshire Kanarya Şov

Edremit Belediyesi ve Yorkshire Kanarya Kulübünün iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra 5 ülkeden getirilen toplam bin 503 kanarya arasından 14 kuş "en güzel" seçildi

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Edremit ilçe Belediyesi ile Yorkshire Kanarya Kulübünün ortaklaşa düzenlediği etkinlikte Türkiye'nin yanı sıra Lübnan, İran, Suriye, İtalya ve Yunanistan'dan bin 503 kanaryanın yarıştığı "Edremit Yorkshire Kanarya Şov" etkinliğinde 14 kanaryaya derece verildi.

"Kanarya ırk güzellik yarışması" olarak da anılan etkinlikte Türkiye'nin yanı sıra 5 ülkeden getirilen bin 503 kanarya değerlendirmeye alındı.

Hakemler Bob Pepper, Stephen Dominey ve Danielle Corso, en güzel Yorkshire cinsi kanaryayı seçmek için çaba harcadı. Yarışmada 14 kuş dereceye girerken Tarhan kardeşlerin kanaryası "Edremit Yorkshire Kanarya Şov 2017"nin birinciliğini elde etti. Tarhan kardeşlerin diğer bir kanaryası da üçüncülük kazandı.

Mehmet Karakuş'un kanaryası da ikincilik alırken, oluşturulan kategorilerde ilk 7'ye giren kanaryalar belirlendi.

Kupa töreninde konuşan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, “Burada bütün dünyaya özgürlüğü ve barışı yolluyor; o barışı istediğini, Türkiye'nin 'Yurtta sulh, cihanda sulh' dediğini bugün bu salondan bir kez daha bütün dünyaya haykırıyoruz." dedi.

Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü Başkanı Kamil Ekici de "İkincisini yaptığımız Kanarya güzellik yarışmasını yine rekorla gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dereceye giren kanaryaların sahiplerine kupa ve katılım belgeleri Edremit Belediye Başkanı Saka, Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü Başkanı Kamil Ekici ve protokol lüyeleri tarafından verildi.

Kupa töreni sonunda ise İngiliz hakem Bob Pepper'a Yorkshire Kanarya Kulübü yönetimi tarafından doğum günü sürprizi yapılarak, pasta kesildi.





AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :