Edremit Belediyesinden çok dilli tabela

Edremit Belediyesinden çok dilli tabela

Van'ın Edremit ilçesi belediyesi, ilçe girişindeki tabelaya ismini 4 farklı dilde yazdırdı

VAN (AA) - Van'ın Edremit ilçesi belediyesi, ilçe girişindeki tabelaya ismini Türkçe, Kürtçe, Ermenice ve İngilizce yazdırdı.

Demokratik Bölgeler Partisi'nce (DBP) başlatılan "çok dilli yaşam" çalışmaları kapsamında tabelalarında Türkçe ve Kürtçe isimler kullanan Edremit Belediyesi, ilçe girişine bıraktığı tabelaya ilk kez Ermeniceyi de ekledi.

Belediye yetkilileri, belediye meclisinin aldığı kararın ardından yön tabelalarına Türkçe, İngilizce ve Kürtçenin yanı sıra Ermeni alfabesiyle de "Edremit Belediyesi" diye yazdırdı.

Tabelayı gören vatandaşlardan Murat Tarhan yapılan çalışmanın uzun yıllar bir arada yaşamış halklar için örnek teşkil ettiğini belirterek, Van Gölü sahilinde turizm potansiyeli yüksek bir yerleşim birimi olan ilçede, bu tür çalışmaların önemli olduğunu söyledi.

Böylesi bir çalışmanın Van'ı ziyaret eden yerli ve yabancı turistler için de etkili bir yöntem olduğunu vurgulayan Tarhan, "Belediyenin yaptığı çalışma çok yerinde olmuş. Tüm kesimlerin barışın dilini kullanmak için böyle çalışmalar yapması gerekir diye düşünüyorum. Emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı