Edirneli turizmciler "Altın Üçgen"de temizlik yaptı

Edirneli turizmciler "Altın Üçgen"de temizlik yaptı

Turizmciler, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu "Altın Üçgen" olarak tanımlanan alanı temizledi - ETTDER Başaknı Bacıoğlu:- "Bugün Edirne turizmcileri, kent gönüllüleri ve Edirneli

EDİRNE (AA) - Edirneli turizmciler, çevre temizliği konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla Selimiye, Eski ve Üç Şerefeli camilerin oluşturduğu "Altın Üçgen" olarak tanımlanan alanda temizlik yaptı.

Aralarında ciğerci ustası, servis elemanı, resepsiyonist ve turizmden para kazanan esnafın bulunduğu grup, Dünya Temizlik Günü kapsamında, Edirne Tanıtım ve Turizm Derneği (ETTDER) öncülüğünde bir araya geldi.

Turizmcilerden oluşan grup, eldivenlerini giyip, çöp torbalarını ellerine alarak kentin en önemli turizm noktasını oluşturan "Altın Üçgen"de temizlik çalışması yaptı. Turizmcilerden oluşan gruba bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve çevreciler de destek verdi.

ETTDER Başkanı Bülent Bacıoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin kalbi sayılan "Altın Üçgen"de çevre temizliğine dikkati çekmek için toplandıklarını söyledi.

Çevre temizliğinde plastiklerin ve izmaritlerin büyük sorun olduğunu aktaran Bacıoğlu, şunları kaydetti:

"Bugün Edirne turizmcileri, kent gönüllüleri ve Edirneli çevrecilerle bir aradayız. 50 kişilik bir grupla temizlik çalışması yapıyoruz. Turizm lisesinden öğrencilerimiz, vazgeçilmez gastronomik değerimiz tava ciğeri ustaları, servis elemanları, otel müdürleri olmak üzere Edirneli turizmciler burada. Amacımız turistlerin yoğun olduğu bölgelerde plastik çöpler ve sigara izmaritlerine odaklanarak bunun olumsuz bir şey olduğunun farkındalığını yaratmak. Temizlik etkinliğini 'Altın Üçgen' dediğimiz turizmin kalbi olan yerde yapıyoruz. Bölgedeki insanlarda bizi izliyor ve bir bilinç oluşmasına katkı sağladığımızı düşünüyorum."

Servis elemanı Selahattin Ger de turizmden para kazanan çalışanlar olarak kente sahip çıkmaya çalıştıklarını dile getirdi.

Edirne'nin turizm ve kültür şehri olduğunu vurgulayan Ger, "Biz de turizmden para kazanan çalışanlar olarak etkinliğe destek verdik. Çevre duyarlılığı çok önemli bir şey. Herkesin çevre konusunda bilinçli olması lazım. Ancak bu şekilde temiz bir dünyada yaşayabiliriz. Bizden sonraki nesiller de daha mutlu bir şekilde yaşarlar." dedi.

- "Çocuklarımızın temiz bir kentte yaşamasını istiyoruz"

Etkinliğe destek veren Edirne Çocuk Hakları Derneği Başkanı Nebahat Çavuş da çevre temizliğinin tüm vatandaşların katkısıyla mümkün olabileceğini belirterek, "Biz çocuklarımızın temiz bir kentte yaşamasını istiyoruz. Bu kampanyaya destek veriyoruz. Evimizi temiz tutuyoruz ama sokaklarımızı temiz tutmuyoruz." diye konuştu.

Grup, iki saat boyunca "Altın Üçgen" ve kent merkezinde temizlik çalışması yaptı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :