Edirne'den Mısır'daki 9 idama tepki

Edirne'den Mısır'daki 9 idama tepki

AGD üyeleri, Mısır'da darbe karşıtı 9 kişinin idam edilmesine tepki gösterdi

EDİRNE (AA) - Mısır'da darbe karşıtı 9 kişinin idam edilmesi Edirne'de protesto edildi.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Edirne Şubesi üyeleri, cuma namazının ardından Eski Cami önünde bir araya geldi.

AGD Edirne Şube Başkanı Abdülhamit İriş, burada yaptığı konuşmada, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) üyesi 9 kişinin insanlık dışı, hukuk dışı idam edilmesini kınadıklarını söyledi.

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin devrildiği 2013 darbesinden bu yana yüzlerce kişinin idam edildiğini anımsatan İriş, "Mısır'da yapılan idamlar mahkemeler tarafından adil bir biçimde verilmiş kararlar değildir. Bu olaylar karşısında bizi dehşete düşüren durum, İslam ülkeleri yöneticilerinin yaşananlara sessiz kalmasıdır." dedi.

Batı'nın insanlık suçu işlenmesine göz yumduğunu anlatan İriş, şunları kaydetti:

"Bu süreçte Batı 'insan hakları' ve 'adalet' kavramlarını kendi işlerine geldiği gibi anlamaya ve kullanmaya devam etmektedir. Avrupa Birliği idama karşı olmalarına rağmen idam kararlarından sonra Mısır yönetimine karşı sessiz kalmıştır. Darbeci Sisi kendisine muhalif olan herkes için Mısır'ı açık cezaevi haline getirmiştir.

Biz buradan darbeci Mısır yönetimine ülke halkıyla normalleşme çağrısında bulunuyoruz. İslam ülkeleri ve Müslüman topluluklar, hem İslam coğrafyasında hem de tüm dünyada barış ve huzurun İslam birliğinden geçtiğini görmelidir."

Eyleme, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mustafa İriş de destek verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :