Edirne'deki FETÖ/PDY davasında karar

Edirne'deki FETÖ/PDY davasında karar

Ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlar ile bir SGK memurunun yargılandığı davada, sanıklara 3 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezası verildi

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) kapsamında ceza infaz kurumlarında görev yapan memurlar ile bir SGK memurunun yargılandığı davada, sanıklar 3 ila 7 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırıldı.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapılan duruşmaya, tutuklu sanıklar Ertan Gökmen, Polat Pala ve Fatih Emre, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Tutuksuz sanıklar Serkan Tabak, Ali Polat, İhsan Bozan, İrfan Elma, Adem Durgut ve Lütfi Ardıç ile avukatları da duruşmada yer aldı.

Tutuklu sanık Ertan Gökmen, memuriyet hayatı boyunca kanunsuz bir iş yapmadığını, hiç kimseden talimat ya da emir almadığını, kimseye de vermediğini ifade etti. 20 aydır tutuklu olduğunu belirten Gökmen, tahliyesini ve beraatini talep etti.

Diğer tutuklu sanıklar Pala ve Emre de suçlamaları kabul etmeyerek beraat ve tahliye talebinde bulundu.

Mahkeme heyeti kararında sanıklar Durgut ve Ardıç'ın beraatine karar verirken, Bozan ve Elma'ya 6 yıl üçer ay, Tabak ve Polat'a 3 yıl dokuzar ay, tutuklu sanıklar Pala ve Emre'ye 7 yıl altışar ay, Gökmen'e ise 5 yıl 1 ay 20 gün hapis cezası verdi.

Heyet, ayrıca tutuklu sanıklardan Gökmen'i yurt dışı çıkış yasağından oluşan adli kontrol şartı ile tahliye ederken, sanıklar Emre ve Pala'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :