Edirne'deki FETÖ/PDY davası

Edirne'deki FETÖ/PDY davası

Aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu, 13'ü tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi - Mahkeme heyeti tutuklu sanıklardan 2'sinin tahliyesine karar verdi

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla, aralarında firari sanık FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu, 13'ü tutuklu 40 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar İsmail Özkan, Halil İbrahim Karadeniz, Aydın Tünbel, Nidai Kıraç, Kazım Yavuz, Nuri Eken, Ertuğrul Türker, Ahmet Arvasi, Enes Selim Bölükoğlu ve Erdoğan Duman, tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katılırken, diğer tutuklu sanıklar Hasan Odabaşı, Bülent Cihangir ve Yakup Torun ile tutuksuz sanıklar duruşma salonunda hazır bulundu.

Tutuklu sanıklardan Yakup Torun, savunmasında, kendisine iftira atıldığını ileri sürdü.

Otomobil almak için bir miktar kredi çektikten sonra parasını Bank Asya'ya yatırdığını, daha sonra çekerek sıfır otomobil aldığını anlatan Torun, kendisi hakkında ifade veren tanıkların iddialarını kabul etmediğini belirtti.

Diğer tutuklu sanıklar Kıraç ve Bölükoğlu ise uzun süren tutukluluk sürecinin bir cezaya dönüştüğünü savunarak, tahliyelerini talep etti.

Sanık ve avukatlarının beyanlarının ardından, duruşma savcısı mütalaa verdi. Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından sanıklardan Türker ve Arvasi'nin tahliyelerine karar verdi.

Duruşma ertelendi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :