Edirne'deki darbe girişimi davası

Edirne'deki darbe girişimi davası

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da aralarında bulunduğu 22 sanığın yargılanmasına devam edildi - Mahkeme, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Görmez v

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı'nın da aralarında bulunduğu 22 sanığın yargılandığı davada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu'nun müdahillik talepleri kabul edildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuklu sanıklar eski Tuğgeneral Arı, Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan ve Oğuzhan Çevik ile 14 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Sanıklar İsmet Sezgin ve Kağan Kaya ise tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracığıyla duruşma salonuna bağlandı.

Duruşmada, sanık savunmalarının tamamlanmasının ardından cumhuriyet savcısı, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak isteyen Üsteğmen Çevik'in yurt dışı çıkış yasağı şartıyla tahliyesini, diğer tutuklu sanıkların ise bu hallerinin devamını talep etti.

Mahkeme heyeti, ara kararında, tutuklu sanık Oğuzhan Çevik'in yurt dışı çıkış yasağı konularak tahliyesine, diğer sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Edirne Valisi Günay Özdemir'in 15 Temmuz darbe girişimi gecesi yaşananlara ilişkin tanık olarak dinlenilmesini kararlaştıran heyet, eski 5. Kolordu Komutanı emekli Korgeneral Alpaslan Erdoğan'ın da video konferans sistemiyle mahkemeye bağlanarak tanık sıfatıyla dinlenilmesine hükmetti.

Darbe girişimi gecesi kurulan "Yurtta Sulh Konseyi" WhatsApp grup konuşmalarının sanıklar tarafından okunup okunmadığının tespitine ilişkin telefon kayıtlarının çıkarılmasına karar veren heyet, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Görmez ve AK Parti Konya Milletvekili Davutoğlu'nun davaya müdahillik talebini kabul etti.

Mahkeme, duruşmayı eksikliklerin tamamlanması için erteledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :