Edirne'de vekaletle kurban kesimi bilgilendirme toplantısı

Edirne'de vekaletle kurban kesimi bilgilendirme toplantısı

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm:- "Ay yıldızlı Türk bayrağımızı, kurban ikramı ile temsil ediyoruz. O kadar önemli bir şey ki. Dünyanın 144 ülkesinde kurbanlar dağıtılıyor"

EDİRNE (AA) - Edirne'de, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından vekaletle kurban kesimine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Edirne Halk Eğitim Merkezi'nde, din görevlileri ile Kur'an kursu eğitmenlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda konuşan Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, vekaletle kurban hizmetiyle 144 farklı ülkede Türk bayrağının dalgalandığını söyledi.

Müftü Üzüm, kurban ibadetinin insanları yakınlaştırdığını belirterek, dünyanın ihtiyaç duyduğu beraberlik ortamına katkı sağladığını vurguladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın, 25 yıldır dünyanın farklı noktasındaki ihtiyaç sahibi insanlara kurban dağıttığını dile getiren Üzüm, şöyle devam etti:

"Peygamber efendimiz Medine'de bir medeniyet kurmuştu. Adaletiyle devlet yönetimiyle bu temeller üzerine bir medeniyet inşa edilmiştir. Şimdi dünya bu medeniyeti arıyor. Kurbanlarımız medeniyetin önemli bir unsuru. Bütün dünyaya yeniden tevhidi, Müslümanların birliğini tesis edecek en önemli hususlardan biri kurbanlardır. Ay yıldızlı Türk bayrağımızı, kurban ikramı ile temsil ediyoruz.

O kadar önemli bir şey ki. Dünyanın 144 ülkesinde kurbanlar dağıtılıyor. Türkiye için neler hissediliyor, hangi duygular yaşanıyor kalplerde. Osmanlı ve Selçuklu medeniyetleri nasıl bugüne taşınıyor ve Türkiye Cumhuriyeti Devletiyle buluşuyor. Bu bakımdan hakikaten dünyanın muhtaç olduğu merhamet, ilim, irfan ve adalet medeniyetinin yeniden tesisinde kurbanlarımızın önemli bir katkısı var."

Diyanet İşleri Başkanı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Murat Kalıç da kurban ibadetinin öneminden bahsetti.

"Kurbanını paylaş, kardeşinle yakınlaş" sloganıyla bu yıl yola çıktıklarını anımsatan Kalıç, "Kurban ibadeti Allah'a yakın olanların kurbiyetini o şahikaya çıkaran çok farklı bir ibadet. Bu ibadetin teknik boyutuna geçecek olursak, fıkıhta bazı durumlar vekaleti kabul eder. Bu ibadet de vekaleti kabul eder. Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız bu çalışmayı 25 yıldır bizzat sahada gerçekleştiriyor." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :