Edirne'de uluslararası film festivali düzenlenecek

Edirne'de uluslararası film festivali düzenlenecek

Vali Şahin:"Edirne'de 1 - 7 Ekim tarihleri arasında uluslararası film festivali düzenleyeceğiz. Yedi Balkan ülkesinin bu işe yaklaşık 150 filmle katılması bekleniyor"

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, 1 - 7 Ekim tarihleri arasında uluslararası film festivali düzenleyeceklerini belirterek, "Yedi Balkan ülkesinin bu işe yaklaşık 150 filmle katılması bekleniyor" dedi.

Şahin, valilikte düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, kentin tanıtımının bazı değerlere bağlı olduğunu söyledi.

Antalya, Adana ve Malatya'nın film festivalleriyle de tanındığını anımsatan Şahin, şunları kaydetti:

"Biz de Edirne'de 1 - 7 Ekim tarihleri arasında uluslararası film festivali düzenleyeceğiz. Çalışmalarımızı 5 aydır devam ettiriyoruz. Yedi Balkan ülkesinin bu işe yaklaşık 150 filmle katılması bekleniyor. Film festivali başlamadan önce Uluslararası Edirne Film Festivali ekibi, bu ülkelerde stantlar açarak, tanıtımlar yapacak. Bu işe Edirne'nin sahip çıkması lazım. Film festivalimizde dünyaca ünlü iki oyuncu Edirne'ye getirilecek. Oyuncular halkla kaynaşacak. Bu kapsamda Türkiye'den yönetmenler, senaristler, sinema oyuncuları ve eleştirmenler Edirne'ye davet edilecek. Sadece kent merkezinde değil Keşan ve Uzunköprü ilçelerinde açık hava niteliğinde sinema gösterimleri yapılacak. Edirne'yi tanıtacak küçük metrajlı filmler gösterime girecek."

Televizyonda, internette yayınlanmamış ve DVD'si çıkmamış filmlerin festivalde gösterime sunulacağını aktaran Şahin, projenin 2,5 milyon liraya mal olacağını açıkladı.

Vali Şahin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün festivale katkısının bulunduğunu, Başbakanlık Tanıtma Fonu'nun da desteklemesini beklediklerini kaydetti.

 

AA

Kaynak:Haber Kaynağı