"Edirne'de tuz kullanımı azalacak"

"Edirne'de tuz kullanımı azalacak"

Hıfzıssıhha Kurulu toplantısında, lokantalar, kamu kurumları yemekhaneleri, toplu üretim yapan yemek firmaları ve fırınlarda tuz kullanımının azaltılması kararı alındı

EDİRNE (AA) - Edirne Valisi Dursun Ali Şahin başkanlığında toplanan İl Hıfzıssıhha Kurulu, lokantalar, kamu kurumları yemekhaneleri, toplum üretim yapan yemek firmaları ve fırınlarda tuz kullanımının azaltılmasına karar verdi.

Edirne Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Vali Şahin, kurul toplantısındaki konuşmasında, kentte daha önce de şeker kullanımının azaltılması için çalışma yaptıklarını anımsattı.

Şekerle ilgili çok olumlu geri dönüşler aldıklarını belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Burada bizim amacımız şeker ve tuzu tamamen yasaklamak değil. Böyle bir şey asla söz konusu olamaz. Bu doğrultuda yapılan çalışmalarda Türk insanının dünya ortalamasının çok üzerinde günlük 15 gram / gün tuz tükettiği tespit edildi. Bir insanın günlük tuz ihtiyacının 5 gram olduğu Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenmiştir. Bu miktarı da biz zaten normal gıdalardan temin ediyoruz. Tüm bu bilgiler doğrultusunda İl Hıfzıssıhha Kurulu olarak kullanılan tuz miktarının azaltılması için bazı kararlar aldık. Bu aldığımız kararlarla tuzu tamamen yasaklamıyoruz, sadece kullanımını azaltmak istiyoruz."

 

Kaynak:Haber Kaynağı