Edirne'de Gümrük Kapılarındaki Tır Kuyrukları

Edirne'de Gümrük Kapılarındaki Tır Kuyrukları

Gümrük kapılarındaki tır kuyrukları azalmaya başladı

EDİRNE (AA) - Bulgaristan gümrük kapılarının, Türkiye'den çıkış yapacak tırların yoğunluğuna yetişememesi üzerine hafta sonu oluşmaya başlayan tır kuyruğu azalmaya başladı.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Müslüm Yalçın, Türkiye tarafında oluşan tır kuyruklarının azalması için komşu ülkenin gümrük yetkilileriyle görüşmeler yaptı, kapasite artırımı noktasındaki taleplerini iletti.

Sorunu yerinde görmek üzere Edirne'ye gelen Bulgaristan Gümrük Müsteşarı Vango Tanov, Yalçın'ı makamında ziyaret etti. 

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü ile Bulgaristan'ın yetkilileri, Kapıkule ve Hamzabeyli gümrük kapılarında incelemede bulundu. Yetkililer, tır geçiş işlemlerini hızlandırmak amacıyla yapılacak uygulamalar hakkında görüştü.

Tanov'un verdiği talimat sonrası tır kuyruklarında azalmalar gözlendi.

Komşu ülke gümrüklerinde kapasite altında tır geçişi sağlanması nedeniyle Kapıkule'de önceki gün 25 kilometreye kadar uzanan tır kuyruğu, 4 kilometreye düştü. Hamzabeyli gümrük kapısında da tır kuyruğu azaldı. 

Bu arada, Edirne Belediyesi ve Türk Kızılayı Edirne Şubesi, fark ettirmeden tır dorselerine binerek, yurtdışına geçmek isteyen kaçaklardan tedirgin oldukları için tırın yanından ayrılamayan şoförlere erzak ve su dağıtıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı