Edirne'de askerlere yönelik 15 Temmuz davası

Edirne'de askerlere yönelik 15 Temmuz davası

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla haklarında dava açılan ve aralarında eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu 8'i tutuklu 22 askerin yargılanmasına devam edildi

EDİRNE (AA) - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimine katıldıkları iddiasıyla tutuklu bulunan, aralarında eski 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Hidayet Arı'nın da bulunduğu askerlerin yargılanmasına devam edildi.

Edirne F Tipi Cezaevinden Edirne Adliyesine getirilen tutuklu sanıklar, duruşma salonuna alındı.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, Tuğgeneral Arı'nın yanı sıra, tutuklu sanıklar Bülent Yılancı, Ali Soylu, Ramazan Altun, Ekrem Tekinaslan, Oğuzhan Çelik, İsmet Sezgin, Kağan Kaya, 14 tutuksuz sanık ve avukatları katıldı.

Tutuksuz yargılanan sanıklardan teğmen Şeref Karataş, darbe girişimi gecesini televizyondan takip ettiğini ve Kolluk Kuvvetlerini Toplumsal Olaylarda Destekleme (KOKTOD) kapsamında İstanbul'da darbecilere karşı durmak için hazırlık yapıldığını söyledi.

Kendisinin darbeci olmadığını savunan Karataş, "Darbe girişimi gecesi evimdeydim. Televizyondan köprünün kapatıldığını ve terör eylemi zannettim. Daha sonra başbakanın televizyonlardaki 'kalkışma' açıklamalarını izledim. Kendi içimizdeki WhatsApp grubundan herkesin kışlaya çağrıldığını ve alarm verildiğini öğrendim. Ben de saat 23.00 sıralarında kışlama geldim. Televizyondan gelişmeleri takip etmeye devam ettim'' diye konuştu.

Yarbay Ali Soylu'nun kendisine telefon ederek KOKTOD kapsamında hazırlık yapılmasını istediğini ifade eden Karataş, Ekrem Binbaşı'yı da arayarak emri teyit ettirdiğini aktardı.

Soylu'nun, 5. Kolordu Komutanlığı ve 54. Mekanize Piyade Tugayı'nın emriyle, KOKTOD kapsamında darbecilere karşı hazırlık yapılmasını istediğini ileri süren Karataş, hazırlıklarını tamamladıktan sonra çıkış emrini beklediklerini, emir gelmeyince normale döndüklerini anlattı.

Vatanını sevdiğini savunan Karataş, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ortada gerçekleşmekte olan darbe girişimini engellemek, durdurmak ve müdahale etmeyi geri çevirmiş olsaydım ayrıca suç işlemiş olacaktım. Ben vatan, millet ve vazife uğruna seve seve hayatını vermeye hazır ve bu uğurda ant içmiş bir subay olarak meslek hayatım boyunca görevimi en iyi şekilde yapma gayretim odu. Bunun sorgulanması bile çok ağrıma gidiyor. Suçlamaların hiçbirini kabul etmiyorum, mahkemenizden beraatımı istiyorum."

Duruşma, verilen kısa aranın ardından sanıkların savunmaları alınmasıyla devam edecek.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :