Edirne Valisi'nden Bulgaristan Başbakanı'na "baklava"

Edirne Valisi'nden Bulgaristan Başbakanı'na "baklava"

Edirne Valisi Günay Özdemir, Sofya Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'la görüşmesinde Türk kahvesi ikramıyla başlayan dostluklarına ballı baklava jestiyle karşılık verdi

FİLİBE (AA) - Edirne Valisi Günay Özdemir, geçen yıl Sofya'daki görüşmelerinde Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'un Türk kahvesi ikramıyla başlayan dostluklarına ballı baklava jestiyle karşılık verdi.

Edirne Valiliği ile Bulgaristan'ın Filibe Valiliği arasında işbirliği ve ortak çalışmalara yönelik protokol imza töreni için Bulgaristan'da bulunan Edirne Valisi Özdemir'i valilik önünde Filibe Valisi Zdravko Dimitrov karşıladı.

Vali Günay Özdemir, törende yaptığı konuşmada mevkidaşına sıcak karşılama ve ilgisinden dolayı teşekkür etti.

2019 Avrupa Kültür Başkenti Filibe'nin Edirne için önemli olduğunu ifade eden Vali Özdemir, "Kültürel, ekonomik turizm anlamında çok iyi işbirliği yapabilecek potansiyele sahip iki kentiz. İşbirliklerini destekleyen Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov'a teşekkür ediyorum. Borisiov'la Sofya'daki birebir görüşmemizde bir Türk kahvesi içmiş, samimiyetimiz dostluğumuz oluşmuştu. Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı vardır bu yüzden Borisov'la dostluğumuz kırk yıl sürecek" dedi.

Filibe Valisi Dimitrov da Borisov'un sadece Türk kahvesi içtiğini ifade etti.

Dimitrov, karşılıklı işbirliğini önemsediklerini ancak kültürel işbirliklerinin köprü vazifesi gördüğü için buna daha ağırlık vereceklerini kaydetti.

Türk yatırımcılara da seslenen Dimitrov'un yatırımların güvence altında olduğu sözüne 68. Özel Kuvvetler Tugay Komutanı Tuğgeneral Yavor Mataev, "Güçlü bir ordunun olduğu yerde güçlü ekonomi vardır. Filibe ülkenin en büyük garnizonudur. Buradaki her dolar, her liranız güvence altındadır" ifadeleriyle destek verdi.

Heyetteki yetkililer alanlarıyla ilgili sunum yaptı.

Eğitim takas programları, kültür kurumları arasında işbirliği ile turizm ve ekonomik faaliyetlerin gelişimini kapsayan protokol, Edirne Valisi Günay Özdemir ve Filibe Valisi Zdravko Dimitrov arasında imzalandı.

Daha sonra Edirne Valisi Özdemir, Türkiye'nin restorasyonunu yaparak ibadete açılan İstanbul'daki Demir Kilise'nin seramikten Edirnekari işlemeli tablosunu armağan etti. Vali Özdemir mevkidaşına armağan ettiği baklavanın yanı sıra Başbakan Borisov'a ikram edilmek üzere biri ballı şerbetli iki çeşit baklava armağan etti.

Dimitrov, Bakanlar Kurulu toplantısı için gideceği Sofya'da Borisov'a baklavaları teslim edeceğini söyledi.

Vali Özdemir, Filibe programı kapsamında Filibe Bölge Müftülüğünü de ziyaret etti.

Türk heyetinde Türkiye'nin Filibe Başkonsolosu Hüseyin Ergani, Edirne Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yaşar Yaman Ocak, Edirne İl Göç İdaresi Müdürü Musa Aşılıoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Edirne Tarım ve Ormancılık Müdürü Atilla Bayazıt, Trakya Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Adnan Tülek, Edirne Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Cemal Turan, Edirne Valiliği Basın Müdürü Ender Aydın, Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt, Ticaret Borsası Meclis Başkanı Fedai Canım ve Edirne Ziraat Odası Başkanı Cengiz Yorulmaz yer aldı.









AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :