Edip Yıldız kimdir?

Edip Yıldız kimdir?

AK Parti milletvekili aday adayı Edip Yıldız kimdir?

AK Parti 27. dönem Konya Milletvekili Aday Adayı Edip Yıldız kimdir?

Ak Parti Milletvekili aday adayı Edip Yıldız 15 Mart 1969 tarihinde Konya İli Ereğli İlçesi’nde doğdu.

Yıldız, 1986 yılında Konya Veteriner Sağlık Meslek Lisesi’ni, 1994 yılında ise Selçuk Üniversitesi Karaman Meslek Yüksek Okulu Et Teknolojisi Bölümü’nü bitirdi. 

1986 – 2011 yılları arasında Şanlıurfa, Aksaray ve Konya’nın Ereğli ilçesinde Gıda Tarım Ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü’nde Veteriner Sağlık Teknisyeni olarak görev yaptı.

Yıldız 2011 yılında “Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği” Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilmiştir ve halen görevine devam etmektedir.

Ereğli

Ak Parti Milletvekili aday adayı Edip Yıldız Konya İli Ereğli İlçesinde ikamet etmekte ve aynı zamanda Alhan mahallesinde bulunan işletmesinde 2004 yılından bugüne büyükbaş hayvancılıkla uğraşmaktadır. Ereğli İlçesi Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünde görev yapması ve ilçede bulunan sivil toplum kuruluşlarında aktif görevler alması nedeniyle çeşitli vesilelerle hemşehrilileriyle sürekli bir araya gelmektedir. Bu nedenle 31 ilçede olduğu gibi Ereğli’de de bölge halkı kendisini yakından tanımaktadır.

Büyük başarı

Edip Yıldız, 2012 yılında 81 ilde İl Birliği bulunan, 160 bine yakın üyesi başta olmak üzere toplamda 925 bin işletmeye hizmet veren Türkiye’nin en büyük tarım örgütlerinden biri olan “Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Merkez Birliği”nin 6. Olağan Genel Kurulu’nda Yönetim Kurulu Üyeliğine, 2013 yılında da “Ulusal Kırmız Et Konseyi Yönetim Kurulu Üyeliği”ne seçilerek ilimiz adına büyük bir başarıya imza atmıştır.

2011 yılında 7 bin üyesi olan, başarılı çalışmaları sonucu 13 bin üye sayısına ulaştırdığı “Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği”nin 2015 yılı 8 Mart’ta yapılan 8. Olağan Genel Kurulu’nda % 77 oy oranı ile “Yönetim Kurulu Başkanlığı”na tekrar seçilen Ak Parti Milletvekili aday adayı Yıldız, kurumuyla 150 personel ve 90 araçla merkez ilçelerde dahil olmak üzere 24 şubesiyle şube yapılanması ve şube sayısı bakımından en büyük İl Birliği olan, üyelerinin yanı sıra üye olmayan işletmelerle birlikte 60 bin üreticiye düzenli hizmet vererek, Konya’nın 31 ilçesinin tamamına sürekli hizmet götürmektedir. Sürekli olarak sosyal, siyasi ve eğitim çalışmalarından dolayı Yıldız, aileleriyle birlikte 300 bin üzerinde üreticimizle bir araya gelmektedir.

Siyasetin de hizmetinde

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Ereğli Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçilen Yıldız, aynı zamanda Konya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği’ne de seçildi.

Yıldız, önceki dönem TDSYMB yönetim kurulu üyesi olması sebebiyle Türkiye’nin dört yanında faaliyet gösteren İl Birliklerini ve işletmeleri ziyaret ederek çalışmalar, yenilikler hakkında bilgi vererek üyelerini ve halkı aydınlatmaktadır.

Veteriner Sağlık Teknisyenleri Derneği üyesi de olan Yıldız, ülke genelinde 4.480 ve Konya’da 286 meslektaşıyla saha da çeşitli projelerde birlikte hareket etmektedir.

Konya’yı “Hayvancılığın Başkenti” yapan, üyelerle, meslektaşlarıyla var gücüyle çalışan Yıldız, evli ve üç çocuk babasıdır.