Ecza kutusunda 300 civciv üretti

Ecza kutusunda 300 civciv üretti

Bitlis'in Hizan ilçesinde berberlik yapan ve çocukluğundan bu yana tavuk yetiştiriciliğine ilgi duyan Fatih Tekin, ecza kutusundan yaptığı kuluçka makinesiyle 12 farklı cinsten 300 civcivin üretimini gerçekleştirdi

BİTLİS (AA) - YUNUS OKUR / İBRAHİM YALDIZ - Hizan ilçesinde berber dükkanı işleten ve çocukluğundan bu yana tavuk yetiştiriciliğine ilgi duyan Fatih Tekin, ecza kutusundan yaptığı kuluçka makinesiyle 12 farklı cinsten 300 civciv üretti.

Kendi imkanlarıyla yaptığı ecza kutusundan kuluçka makinesine, internet üzerinden sipariş ettiği yumurtaları yerleştiren Tekin, farklı cinslerde civciv üretmenin sevincini yaşıyor.

İki yılda 12 farklı cinsten 300 tavuğu büyüten Tekin, sayı artınca civcivleri de satmaya başladı. Tekin, ürettiği tavukların bir kısmını ise damızlık olarak besliyor.

Farklı ırklardaki tavuklar ilçe halkının da dikkatini çekiyor. Tüylerindeki renkli desenlerle güvercinleri andıran tavuklar, özellikle yemlenmek için kümesten dışarı çıkarıldığında çocukların yoğun ilgisiyle karşılaşıyor.

Tekin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küçük yaşlardan bu yana tavuk yetiştirmeye ilgi duyduğunu söyledi. "Nasıl bazı insanlarda kedi, köpek, keklik merakı varsa bende de tavuk merakı var" diyen Tekin, şöyle konuştu:

"İlçe merkezinde berber dükkanı işletiyorum. Civciv yetiştirmeye olan ilgim nedeniyle imkanlarımla ecza kutusundan dükkanıma kuluçka makinesi yaptım. Değişik cinsten tavuk yumurtalarını, internet üzerinden sipariş verip getirttim. Bu yumurtaları makineye yerleştirerek üretime geçtim. İlk girişimim olmasına rağmen büyük başarı elde ettim. Yumurtalardan çok azı fire verdi. 2 yılda yaklaşık 300'e yakın civciv ürettim. Makinede, brahma, fizan, Ankara cücesi, habeş, İsveç yumurtacı başta olmak üzere 12 cins civciv ürettim. Brahma cinsi tavuk, tam yetiştiğinde 10 kilograma ulaşıyor ve bir kuzu kadar irileşebiliyor."

Destek sunulması halinde tavukçuluğu geliştirmek istediğini belirten Tekin, "Bir çiftlik kurup ilçede tavuk ve yumurta ticareti yapabilirim. Tabii bunu tek başıma yapamam. Küçük bir berber dükkanım var. Hem orayı işletiyorum hem de imkanlarımla yaptığım kuluçka makinesinden tavuk elde etmeye çalışıyorum. Bu noktada destek bekliyorum" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı