Ecevit Öksüz, NEÜ Genel Sekreterliğine getirildi

Ecevit Öksüz, NEÜ Genel Sekreterliğine getirildi

Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Genel Sekreterliğine Ecevit Öksüz getirildi.

25 yıllık profesyonel iş yaşamına İttifak Holding şirketlerinden Adese’de başlayan Öksüz, Holding bünyesinde çeşitli üst düzey görevler aldı. Öksüz, iş yaşamının yanında çeşitli sivil toplum kuruluşlarında da görevler yürütüyor.

Yeni dönemin hayırlara vesile olmasını temenni ettiğini ifade eden Öksüz, “Eğitim öğretim alanı insan hayatında en önemli inşa ve ihya süreçlerinin başında geliyor, üniversiteler ise bu anlamda özel önemi haiz kurumlarımız. Böyle bir alanda görev yapmak hem dünyamız hem uhrevi hayatımız adına büyük sorumluluklar yüklüyor. Bu sorumluluk bilinci ile hareket edip üniversitemize, şehrimize ve insanlığa faydalı olacak işler yapmayı Allah’tan diliyorum. Bu vesile ile üniversitemizin Genel Sekreterliği görevine şahsımı davet eden ve atayan rektörümüz Prof. Dr. Cem Zorlu’ya ve süreç içerisinde katkısı bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte rektörümüzün öncülüğünde üniversite yönetimimizle birlikte Konya’dan dünya ölçeğinde başarılar elde etmiş, bilimsel, kültürel, sosyal, sportif birçok alanda adından gıpta ile söz ettiren bir üniversite hedefine ulaşmak için gayret edeceğiz. Aynı zamanda öğrencisi, hocası ve tüm personeli ile bir parçası olmaktan onur duyulan bir kurum meydana getirmek için var gücümüzle çalışacağız. Allah mahcup etmesin” dedi.

ECEVİT ÖKSÜZ KİMDİR?

1975 Sandıklı doğumlu olan Ecevit Öksüz, ilk ve orta öğrenimini Sandıklı’da, lise öğrenimini Konya İmam Hatip Lisesi’nde tamamlamıştır. İşletme Lisans eğitiminin ardından Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yönetim Organizasyon Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını yapmıştır.

Kariyerine 1994 yılında İttifak Holding’in perakende sektöründeki şirketi Adese’de kasiyer olarak başlayan Ecevit Öksüz, 8 aylık kasiyerlik süresi sonrası Yönetim Kurulu Başkanı Özel Kalem’i olarak görevlendirilmiştir. Aynı dönemde Kon TV’de program hazırlayıp sunan Öksüz, özel kalem olarak yürüttüğü görevinden, İttifak Holding’in ortaklık birimine, buradan da 1997 yılında Denizli İl Temsilciliği’ne atanmıştır. 2001 yılında tekrar holding Özel Kalem Müdürlüğüne dönen ve 2004 yılı itibari ile Halkla İlişkiler Birimi Yöneticiliğine atanan Öksüz, 2009 yılında grubun Kurumsal İletişim Koordinatörü, 2012 yılında da Kurumsal İletişim Direktörü olmuş, grup iştiraklerinde Yönetim Kurulu Üyeliği yapmıştır. Temmuz 2019’da Necmettin Erbakan Üniversitesi Genel Sekreterliğine getirilen Öksüz, evli ve üç çocuk babasıdır.

Halen Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (Timav) Genel Başkanlığını yapan Ecevit Öksüz’ün, Milli İrade Platformu, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV), İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Sivil Dayanışma Platformu, Eğitime Destek Platformu, Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, Konya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye Yazarlar Birliği Konya Şubesi, Konya Reklamcılar Derneği gibi Sivil Toplum Kuruluşları ve Platformlarına üyeliği ve bazılarında aktif görevleri bulunmaktadır.