Ecevit Doğum Gününde Anıldı

Ecevit Doğum Gününde Anıldı

Eski başbakanlardan Ecevit'in 90. doğum günü dolayısıyla kabri başında tören düzenlendi

ANKARA (AA) - Eski başbakanlardan Bülent Ecevit, doğum gününde Devlet Mezarlığındaki kabri başında anıldı.

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Ecevit'in kabrine çelenk bıraktıktan sonra partinin yöneticileriyle saygı duruşunda bulundu.

Doğumunun 90. yıl dönümü nedeniyle anılan Ecevit'e hitaben, "İyi ki doğmuşsun, iyi ki Demokratik Sol Parti'yi kurmuşsun ve iyi ki hastalanmadan önce hepimize ölünceye kadar demokratik solcu olma ilkesini aşıladın" ifadesini kullanan Türker, DSP olarak aynı inanç ve düşünceyle yılmadan çalışmalarını yürüttüklerini söyledi. 

İktidara gelmek için mücadele ettiklerini dile getiren Türker, "Senin doğumunla filizlenen ve siyaset hayatına büyük bir hediye olarak kabul ettiğimiz demokratik sol anlayışla devlet yönetimine talip olmak için mücadele ediyoruz. Parlamentoda mevcut 4 partinin dışında yeni partiler devreye girmezse ve bunlar içinde demokratik sol yoksa Atatürk'ün yolu artık Türkiye'de kapanacak ve yerine saltanat yolları, başkanlık sistemi adı altında kurulmaya başlanacaktır" diye konuştu.

Sergilenen oyunu bozmak için azimli ve yeminli olduklarını belirten Türker, "Biz Atatürk'ün yolundayız ve hedefimiz saltanatı sona erdirmektir. Bu anlayışla senin doğum gününü kutluyoruz" dedi.

 Türker'in konuşmasının ardından Ecevit için dua edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı