Ecclestone hakkında tazminat davası

Ecclestone hakkında tazminat davası

Bayern LB Bankası'nın, Formula 1 patronu hakkında 345,9 milyon avroluk tazminat davası açtığı öne sürüldü

BERLİN (AA) - Alman Bayern LB Bankası'nın, "Formula 1 hisselerinin satışında zarara uğradıkları" gerekçesiyle Formula 1 patronu Bernie Ecclestone ve Bambino şirketi hakkında 345,9 milyon avroluk tazminat davası açtığı iddia edildi.

Alman basınında yer alan haberlere göre Bayern LB Bankası, Ecclestone’un  Formula 1 hisselerinin satışında bankanın eski Yönetim Kurulu Başkanı Gerhard Gribkowsky’ye rüşvet verip satış şartlarını belirlediğini iddia etti. Böylelikle bankanın, hisselerin değerinden daha düşük satıldığı ve bankanın zarara uğradığını savunduğu belirtilen haberlerde, Bayern LB Bankası’nın Münih Eyalet Mahkemesi’nde 345,9 milyon avroluk tazminat davası açtığı öne sürüldü.

Formula 1 patronunun daha önce Bayern LB Bankası ile bu konuda mutabakat sağlanması için 25 milyon avro teklif ettiği, ancak bankanın bunu reddettiği belirtildi.

Formula 1’in geçmişte hissedarı olan Bayern LB, hisselerini 2006 yılında CVC şirketine satmıştı. Hisselerin satışında Gribkowsky ile Ecclestone arasında  anlaşma yapıldığı öne sürülmüş,  Bayern LB Bankası’nın ayrıca aracılık yaptığı gerekçesiyle Ecclestone’a 41 milyon dolar ödediği belirtilmişti.

Münih Eyalet Mahkemesi‘nde hakkında "rüşvet vermek" suçlamasıyla dava açılan Ecclestone, ağustos ayı sonunda Münih Savcılığı’na 100 milyon dolar gibi rekor bir meblağ ödeyerek dava düşürülmüştü.

Gribkowky, 2012 yılında yargılandığı rüşvet davasında Ecclestone’dan 44 milyon avro aldığını kabul etmiş ve 8,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kaynak:Haber Kaynağı