EBRD'den Osmangazi Elektrik'e 100 milyon dolarlık finansman

EBRD'den Osmangazi Elektrik'e 100 milyon dolarlık finansman

İSTANBUL (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasınca (EBRD), Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) için 100 milyon dolar eşdeğeri Türk lirası finansmanın...

İSTANBUL (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasınca (EBRD), Osmangazi Elektrik Dağıtım AŞ (OEDAŞ) için 100 milyon dolar eşdeğeri Türk lirası finansmanın onaylandığı bildirildi.

EBRD'den yapılan açıklamada, OEDAŞ'ın Afyonkarahisar, Bilecik, Eskişehir, Kütahya ve Uşak'ta 2,7 milyon kişiye elektrik dağıtım hizmeti verdiği belirtildi.

OEDAŞ'a, 2016-2020 tarife döneminde yapılacak şebeke iyileştirme, genişletme ve modernizasyon çalışmalarında kullanılmak üzere 100 milyon dolar eşdeğeri Türk lirası finansmanın onaylandığı ifade edilerek, bu miktarın toplamda 710 milyon dolara karşılık gelen daha büyük finansman paketinin bir parçası olduğu bildirildi.

Açıklamada, geçen yıl Zorlu Enerji'ye 360 milyon dolar karşılığı Türk lirası finansmanın OEDAŞ ve Osmangazi Elektrik Perakende Satış AŞ'nin (OEPSAŞ) satın alınması için sağlandığı da aktarıldı.

Zorlu Enerji, OEDAŞ ve OEPSAŞ'ı satın aldığını 2017 yılında Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamayla duyurmuştu.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :