EBRD yeni finans paketini açıklayacak

EBRD yeni finans paketini açıklayacak

EBRD, 7 Aralık'ta 400 milyon avro değerindeki yeni finans paketini açıklayacak

İSTANBUL (AA) - Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), 7 Aralık'ta 400 milyon avro değerindeki yeni finans paketini açıklayacak.

EBRD açıklamasına göre, banka 7 Aralık'ta İstanbul’da yapılacak olan Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı Mükemmeliyet Ödülleri Töreni'nde Türkiye'deki küçük ölçekli yenilebilir enerji ve kaynak verimliliği projeleri için 400 milyon avro değerindeki yeni finans paketini duyuracak.

Yeni fonlar, EBRD'nin Türkiye Sürdürülebilir Enerji Finansman Programı (TurSEFF) yönetiminde sağlanmakta olan finansmanın genişletilmesine yönelik olarak, kaynak verimliliğini artırmak isteyen özel şirketleri de kapsayacak özel bir finansman programını hedefliyor.

Yarım gün sürecek konferansta ayrıca bu program ile finansman sağlanmış en iyi yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği projeleri de ödüllendirilecek.

Etkinliğe, TurSEFF kapsamında finansman almış Türk bankalarının ve özel şirketlerin temsilcilerinin yanı sıra, programı destekleyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Avrupa Birliği'nden (AB) üst düzey temsilciler de katılım gösterecek.

TurSEFF kapsamında 2010 yılından bu yana katılımcı beş banka aracılığıyla 860’dan fazla proje finanse edildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :