Ebeler Haftası

Ebeler Haftası

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Kahveci:

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, ebelerin meslek yaşamında karşılaştıkları sıkıntıların çözülmesini istedi.

Kahveci, 21-28 Nisan Ebeler Haftası dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye'de 2014 yılında 1 milyon 337 bin doğumun gerçekleştiğini belirterek, anne ve bebek sağlık hizmetlerinde çok önemli görev üstlenen 54 bin ebenin meslek yaşamında bazı sıkıntılar yaşadığını öne sürdü.

Ebelerin, "vekil ebe hemşirelik, kamu dışı aile sağlığı çalışanı gibi istihdam modelleri ile çalışabildiğini" iddia eden Kahveci, açıklamasında şunları kaydetti:

"Nöbetler, yoğun vardiyalar ve icaplı çalışma sistemi ile aşırı bir iş yükü altında çalışmak zorunda kalıyorlar. Anne ve bebek sağlığı için hizmet üreten ebelerimizin görev yaptıkları kurumların yüzde 80’inde kreş bulunmuyor. Bu zorluk kendi aile yaşamlarını da olumsuz etkiliyor. Ebe arkadaşlarımızın sorunları çözülmelidir. Yönetenler ve karar alma mekanizmasındakiler, 21-28 Nisan Ebeler Haftası'nda neler yapacaklarını açıklamalıdırlar.

Türk Sağlık-Sen olarak sorunların çözülmesi dileğiyle yurdumuzun dört bir yanında fedakarca hizmet sunan tüm ebe arkadaşlarımızın Ebeler Haftası'nı kutluyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı