E-Reçetem sistemine 5 dil eklendi!

E-Reçetem sistemine 5 dil eklendi!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, E-Reçetem Sistemi'ne İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça olmak üzere 5 dil eklendiğini sosyal medya hesabından açıkladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, E-Reçetem Sistemi'ne İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça olmak üzere 5 dil eklendiğini duyurdu.

Reçete sahteciliğinin önüne geçmek amacıyla, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun 1 Temmuz 2012'de uygulamaya koyduğu e-Reçetem sistemine 5 yeni dil eklendi.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "E-Reçetem Sistemi'nde test işlemi tamamlanan diller, dün sabah saatlerinde canlı ortama alınmaya başlanmış olup, tüm dillerin (İngilizce, Almanca, Arapça, Fransızca ve Rusça) canlı ortama alınması bugün tamamlanmıştır. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

erecetem-bakankoca.jpg

E-REÇETE NEDİR?

E-Reçete, doktorunuz tarafından yazılan ve e-Nabız sisteminde saklanan reçetedir. Kağıt reçetelerden daha güvenli ve pratik olan e-Reçete, doktorunuzun e-Nabız sistemine giriş yaparak yazabileceği gibi, e-nabız sistemine kayıtlı olan eczanelerden de alınabilir.

E-REÇETE ALMAK İÇİN NE YAPILIR?

  • e-Nabız sistemine giriş yapın.
  • Reçetem sekmesine tıklayın.
  • Yeni reçete oluşturmak için "Yeni reçete oluştur" butonuna tıklayın.
  • Reçete bilgilerini girin.
  • "Reçete oluştur" butonuna tıklayın.

e-Reçeteniz, e-Nabız sisteminde kayıtlı olan eczanelerden alınabilir. e-Reçetenizi almak için eczaneye gittiğinizde, e-Nabız şifrenizi veya kimlik numaranızı vermeniz yeterli. e-Reçete, kağıt reçetelerden daha güvenlidir. Çünkü e-Reçeteler, e-Nabız sisteminde şifreli olarak saklanır. Ayrıca, e-Reçeteler, sahtecilik ve ilaç kaçakçılığı gibi suçların önlenmesine yardımcı olur. e-Reçete, kağıt reçetelerden daha pratiktir. Çünkü e-Reçeteleri, e-Nabız sisteminden veya e-Nabız sistemine kayıtlı olan eczanelerden alabilirsiniz. Ayrıca, e-Reçeteleri, kağıt reçetelerde olduğu gibi kaybetme riski olmaz.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Çok uzun metinler, küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.