"E-ihracatın 2020'de 3,5 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor"

"E-ihracatın 2020'de 3,5 trilyon dolara ulaşması öngörülüyor"

ASKON Genel Başkanı Cesur:- "E-ihracatın 2020 yılına kadar pazar değerini 3,5 trilyon dolara çıkaracağı öngörülüyor"- "Ayrıca e-ihracat tüketici nüfusunun önümüzdeki 3 yıl içerisinde 2,5 milyara ulaşarak toplam dünya popülasyonunun neredeyse yüzde 30'unu

İSTANBUL (AA) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Hasan Ali Cesur, "E-ihracatın 2020 yılına kadar pazar değerini 3,5 trilyon dolara çıkaracağı öngörülüyor. Ayrıca e-ihracat tüketici nüfusunun önümüzdeki 3 yıl içerisinde 2,5 milyara ulaşarak toplam dünya popülasyonunun neredeyse yüzde 30'unu oluşturması bekleniyor." dedi.

ASKON ve E-İhracat Platformu İşbirliği ile düzenlenen ve Avrupa’nın en büyük e-ihracat konferansı olarak nitelendirilen "International CrossBorder eCommerce Summit in Eurasia 2018", çok sayıda yerli ve yabancı misafirin katılımıyla İstanbul'da başladı.

Etkinliğin açılışında konuşan ASKON Başkanı Cesur, etkinliğin önemine dikkati çekerek, müteşebbis iş adamlarının her zaman yanında olduklarını söyledi.

Cesur, e-ihracatın son dönemlerin en çok konuşulan ticaret platformu olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bu konuda müteşebbislerimizin çağın gerekleri ile hareket ederek bu pazarı yakalaması gerekiyor. Zaman bu pazarı daha geniş kitlelere yayarak, uluslararası arenada daha çok söz sahibi olma zamanıdır. Tüketicilerin aradıkları ya da keşfetmek istedikleri ürünlere, ülke ülke gezmeye gerek duymadan ulaşabilmelerine imkan sağlayan e-ihracat sayesinde, binlerce farklı çeşidi çok kısa bir süre içerisinde inceleyip satın alma kararı verilebiliyor.

İşletmelerin tarafından bakıldığında ise geniş kitlelere erişmeyi kolaylaştıran sınır ötesi ticaret, şehirden ve hatta ülkeden bağımsız biçimde hizmet sunarak, satış oranlarını artırmayı da mümkün kılıyor. Bu doğrultuda, giderek yükselen bir trend halini alan e-ihracatın 2020 yılına kadar pazar değerini 3,5 trilyon dolara çıkaracağı öngörülüyor. Ayrıca e-ihracat tüketici nüfusunun önümüzdeki 3 yıl içerisinde 2,5 milyara ulaşarak toplam dünya popülasyonunun neredeyse yüzde 30'unu oluşturması bekleniyor."

Cesur, tüm bu veriler ışığında, fırsatları değerlendirmek isteyen e-ticaret firmalarının, trendi bir an önce yakalayarak dünyaya açılmaları gerektiğinin altını çizdi.


- "Ticaretteki komşularımız bir tıkla Ahmet'in, Ayşe'nin yanı sıra Huan, Kim, Edvard ve İvan oldu"


Türkiye'nin pazardaki durumuna ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cesur, "Devlet politikaları ile de desteklenen e-ihracatın Türkiye'de birkaç yıl içinde katlanarak büyüyeceği tahmin ediliyor." dedi.

Cesur, özellikle Rusya, Orta Doğu ülkeleri ve Hollanda'nın da içinde bulunduğu pek çok ülkede, tüketicilerin sınır ötesi e-ticarette Türkiye'yi öncelikli olarak tercih etmelerinin de bu gerçeği doğrular nitelikte olduğuna işaret ederek, bugün artık dünyada ticaretin bir tık ile gerçekleşebildiğini anlattı.

Ürünü kaliteli üretmek ve doğru pazara sunmanın önemini vurgulayan Cesur, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Günümüzde rekabet şartlarının zorlaştığı yadsınamaz bir gerçek. Bugün Çin'den siparişi verilen bir mal 24 saat içinde ülkemizde alıcısına ulaşabiliyor. Ticaretteki komşularımız bir tıkla Ahmet’in, Ayşe’nin yanı sıra Huan, Kim, Edvard ve İvan oldu. Elbette bu da rekabeti arttırıyor. Ülke olarak hamdolsun istikrarlı bir ekonomi yapısına sahibiz.

Ticarette de dünya markaları ile yarışabilecek konumdayız. İş adamları olarak bizler her daim sürdürülebilir, istikrarlı ve büyüyen bir ekonomiden yanayız. Türkiye belirsizliklerden kurtulup önüne bakmalıdır. Önümüzde erken bir genel seçim var. İnşallah bu seçimde de önceki seçimlerde olduğu gibi, demokrasimiz güzel bir sınav vererek çıkacaktır. Ülke gündeminden bu süreci bir an önce çıkartarak öncelikli konularımıza bir an önce dönmeli, Türkiye'nin daha da büyüyebilmesi için yolumuza devam etmeliyiz."

Cesur, zirve kapsamında çok sayıda katılımcı ile e-ihracatın A'dan Z'ye masaya yatırılacağı bilgisini verdi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :