Düzeltme"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:" başlıklı haberimizin 4. paragrafında yer alan "yurt dışı" ifadesi kaynağından "yurt içi" olarak düzeltilmiştir. Haberimizi düzelterek

Düzeltme
"Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:" başlıklı haberimizin 4. paragrafında yer alan "yurt dışı" ifadesi kaynağından "yurt içi" olarak düzeltilmiştir. Haberimizi düzelterek yeniden yayımlıyoruz.
S

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:- "Kim yasa dışı bir dinleme gerçekleştirmiş ise kim hukuku, yasaları çiğnemiş ise bunlar eninde sonunda hesabını verecektir"- "Müttefiklerimiz...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan:

- "Kim yasa dışı bir dinleme gerçekleştirmiş ise kim hukuku, yasaları çiğnemiş ise bunlar eninde sonunda hesabını verecektir"
- "Müttefiklerimiz tarafından böyle bir dinleme gerçekleştirilmiş ise bunları kabul etmemiz mümkün değil"
- "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yönelik ise alternatif bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı daha sonra değerlendireceğiz"
- "Özellikle yurt içi trafiğin, internet değişim noktalarının Türkiye'de olması hususunda çalışma başlatıldı"

 

İSTANBUL (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "Kim yasa dışı bir dinleme gerçekleştirmiş ise kim hukuku, yasaları çiğnemiş ise bunlar eninde sonunda hesabını verecektir" dedi.

Bakan Elvan, İnternet Yönetişimi Forumu'nun açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Bir gazetecinin, "Yeni hükümet döneminde Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) ile ilgili bir uygulama, kapatılması, yapılanmasıyla ilgili bir değişiklik var mı?" sorusu üzerine Elvan, ister yurt içi ister yurt dışından olsun bu tür yasa dışı dinlemeleri kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Zaten yurt içi yasa dışı dinlemelere yönelik gerekli soruşturma, kovuşturma işlemleri başlatıldı. Şu anda hem Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı hem de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından bu çalışmalar yürütülüyor. Özellikle Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'mıza yönelik olarak söylüyorum. Çünkü İstanbul'da da yürütülen davalar var. Kim yasa dışı bir dinleme gerçekleştirmiş ise kim hukuku, yasaları çiğnemiş ise bunlar elbette eninde sonunda hesabını verecektir."

Değişik ülkelerin dinlemelerine yönelik iddialara da değinen Elvan, "Özellikle müttefiklerimiz tarafından böyle bir dinleme gerçekleştirilmiş ise bunları kabul etmemiz mümkün değil. Zaten bu konudaki açıklamaları basın sözcümüz yaptı. İlgili ülkelerle görüşmelerimiz sürecek. Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na yönelik ise alternatif bir çalışma yaptık. Bu çalışmayı daha sonra değerlendireceğiz. Cumhurbaşkanımızın da Başbakanlık döneminde yaptığı bazı açıklamalar vardı. Onların dile getirdiği hususlar dikkate alınarak bir çalışma yapıldı, hükümetimiz tarafından değerlendirilecek ve gereken adımlar atılacak" ifadelerini kullandı. 

 

- "İnternet değişim noktalarının Türkiye'de olması hususunda çalışma başlatıldı"

 

Elvan, özellikle TİB'e yönelik dile getirilen eleştirinin yasa dışı dinlemelerden ötürü olduğunu anlatarak, "Eleştiriler bu yasa dışı dinlemelerin kabul edilemez olduğuna yöneliktir. Yoksa yasa dışı dinlemelerin olmadığı bir ortamda TİB veya A veya B kurumu altında olabilir. Bunların hepsi tartışılacaktır. Bizim asıl konsantre olduğumuz husus yasa dışı dinlemelerdir. Sadece ses dinleme boyutu söz konusu değil, bir de internet ortamında veri transferine yönelik de sıkıntılar söz konusu olabiliyor" diye konuştu. 

Türkiye içinde herhangi bir şekilde herhangi bir içeriğe ulaşılmak istendiğinde o verinin saklandığı yerin yurt dışında olması halinde yapılacaklarla ilgili bir çalışma başlattıklarını aktaran Elvan, "Biz bunlara internet değişim noktaları diyoruz. Özellikle yurt içi trafiğin, internet değişim noktalarının Türkiye'de olması hususunda çalışma başlatıldı, gelişme olduğunda sizleri bilgilendireceğim" bilgisini de paylaştı.

Kaynak:Haber Kaynağı