Düzeltme"akdeniz'deki Kaçak Göçmen Faciası" Başlıklı Haberimizin Bir Bölümü, Haber Metninin İçinde Sehven Tekrar Yer Almıştır. Haberimizi Düzelterek Yeniden Yayımlıyoruz.saygılarımızla,aa

Düzeltme
"akdeniz'deki Kaçak Göçmen Faciası" Başlıklı Haberimizin Bir Bölümü, Haber Metninin İçinde Sehven Tekrar Yer Almıştır. Haberimizi Düzelterek Yeniden Yayımlıyoruz.
saygılarımızla,
aa

Akdeniz'deki kaçak göçmen faciası

Akdeniz'de dün gece yaklaşık 700 kişiyi taşıyan teknenin batmasının ardından, "Save the Children" adlı uluslararası sivil toplum kuruluşu, Akdeniz'de arama kurtarma çalışmalarının yeniden başlaması için Avrupa Birliği liderlerini 48 saat içinde acil toplantıya çağırdı.

Merkezi Londra'da bulunan kuruluş bu hafta, Libya'daki istikrarsızlık durumunun sürmesi nedeniyle daha fazla kişinin deniz yoluyla kaçmayı tercih edeceği konusunda uyarıda bulunduğunu belirtti.

Kuruluşun sözcülerinden Justin Forsyth, "Akdeniz'de olanların boyutu dikkate alındığında, buna kaza denemez. Bu alınan kararların ve politikaların bir sonucudur. Liderlerin harekete geçmesi için daha kaç masum çocuk ve aile ölmeli? İnsanlığı siyasetin önüne koyarak acilen arama-kurtarma çalışmalarına yeniden başlanmalıdır" dedi. 

Forsyth, AB liderlerini 48 saat içinde acil toplantı yapmaya çağırarak "Binlerce kişi kıyılarında ölürken, Avrupa bunu görmezden gelemez" ifadesini kullandı. 

"Save the Children", Lampedusa, Sicilya gibi yerlere gelen çocuklara yardım ettiğini ve özellikle çocukların Libya'da maruz kaldıkları şiddetten endişe duyduğunu bildirdi. 

İtalya'nın Lampedusa Adası açıklarında dün gece 700 kaçak göçmeni taşıyan bir tekne battı. İtalya sahil güvenliği, arama kurtarma çalışmalarını sürdürürken, şimdiye kadar 28 kişinin kurtarıldığı belirtildi. 

AB geçen yıl Akdeniz'deki arama kurtarma çalışmalarını birlik üyelerinin ortaklaşa değil, ülkelerin tek tek yürütmesine karar vermişti. Dolayısıyla son dönemde İtalya açıklarında yaşanan kaçak göçmen felaketlerine sadece İtalya'nın sahil güvenliği müdahale edebiliyor ve bu yardım yetersiz kalıyor. 

Akdeniz'de geçen hafta da 400 kaçak göçmeni taşıyan bir tekne batmıştı. 

Kaynak:Haber Kaynağı