DÜZELTME "THY Gine için sefer hazırlığında" başlıklı haberimizin son paragrafında "anlaşmaya varıldığı" ifadesi "çalışmaların devam ettiği" şeklinde değiştirilmiştir. Haberimizi düzenleyerek yen

DÜZELTME "THY Gine için sefer hazırlığında" başlıklı haberimizin son paragrafında "anlaşmaya varıldığı" ifadesi "çalışmaların devam ettiği" şeklinde değiştirilmiştir. Haberimizi düzenleyerek yeniden yayımlıyoruz. Saygılarımı

THY Gine için sefer hazırlığında

Gine'nin başkenti Konakri ile İstanbul arasında 2016 yılı içerisinde uçak seferlerinin başlayabileceği bildirildi.

Gine hükümetinin internet sitesinden yapılan açıklamada, Gine Uluslararası İşbirliği Bakanı Mustafa Kutub Sano'nun, Türkiye'nin Konakri Büyükelçisi Nur Sağman'ı makamında kabul ettiği belirtildi.

Gine ile Türkiye arasındaki iş birliği ve dostluk ilişkilerinin güçlendirilmesi kapsamında gerçekleştirildiği ifade edilen görüşmede, 2016 yılı içerisinde Konakri ile İstanbul arasında uçak seferlerinin başlaması için yapılan çalışmalar, tartışılan konular arasında yer aldı.

Açıklamada, Sağman'ın geçen hafta Gine Ulaştırma Bakanı Aliou Diallo ile iki ülke arasındaki deniz ve havayolu ilişkin temaslarda bulunduğu ve THY'nin 2016 yılında iki ülke arasında uçak seferlerini başlatması yönünde çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı