DÜZELTME "Harezmi Eğitim Modeli Eğitici Eğitimi Çalıştayı" haberimizin 6. paragrafındaki "Yurtdışına giderek Harezmi eğitim modelini Türkiye'ye taşıyan akademisyen" ifadesi, "Harezmi ile ilgili

DÜZELTME "Harezmi Eğitim Modeli Eğitici Eğitimi Çalıştayı" haberimizin 6. paragrafındaki "Yurtdışına giderek Harezmi eğitim modelini Türkiye'ye taşıyan akademisyen" ifadesi, "Harezmi ile ilgili çalışma yapan akademisyen" ola

Harezmi Eğitim Modeli Eğitici Eğitimi Çalıştayı- İstanbul Milli Eğitim Müdürü Yelkenci: - "Öğrenci eğitimin öznesi olmalıdır nesnesi değil. Öznesi olursa her çağı yakalayabilirsiniz"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, öğrencinin eğitimin öznesi olması gerektiğini belirterek, "Öznesi olursa her çağı yakalayabilirsiniz." dedi.

Ataşehir Zübeyde Hanım Hanım Hizmetiçi Eğitim Enstitüsünde düzenlenen Harezmi Eğitim Modeli Eğitici Eğitimi Çalıştayı, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Çalıştaya katılan Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, buluşların hepsinin toplumun içinde sosyalleşmiş kişiler tarafından ortaya çıktığını belirterek, ''14 ilde başlattığımız model ile bakanlık olarak elimizden geleni yapacağız. Sorun çözmede kıvılcıma ihtiyacımız var. Burada, gittiği yerde modeli uygulayacak olan sizleri kutluyorum.'' dedi.

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci ise ''Harezmi eğitim modelinin ilk çıkışı zihinden makineye bilgisayar bilimi öğretimi ve disiplinler arası eğitimdir. Bu bizim için çıkış noktası oldu. Bu yol haritasında, bilgi işlemsel düşünme ve makinesiz bilgisayar bilimi öğrenimi, programlama öğretim araçlarıyla bilgisayar bilimi öğretimi, disiplinler arası yaklaşım ile bilgisayar bilimleri öğretimi, robotik ve oyunla bilgisayar bilimleri öğretimi, STEM eğitimine farklı yaklaşım ile bilgisayar öğretimi yer almaktadır." ifadelerini kullandı.

Yelkenci, bu eğitim modeli için 14 pilot il belirlendiğini anlatarak, "Öğrenci, eğitimin öznesi olmalıdır, nesnesi değil. Öznesi olursa her çağı yakalayabilirsiniz." diye konuştu.

Harezmi ile ilgili çalışma yapan akademisyen Şirin Karadeniz de ''İki yıl önce başlatılan Ar-Ge süreci sonucu bu projeyi ortaya çıkardık. 14 ile yayılıyor. Bizim topraklarımızdan çıkan eğitim modeli oldu. Bunun temelinde bilimsel çalışma var." değerlendirmesini yaptı.

Harezmi Eğitim Modeli'nin uygulandığı okulda eğitim gören 4. sınıf öğrencisi de bu eğitim modeli kapsamında yaptığı robot çantayı tanıttı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :