Düzeltme

Düzeltme

"4. GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni" başlıklı haberimizde Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç'un adı sehven "Mustafa Koç" olarak yer almıştır

4. GİV Girişimcilik Ödülleri Töreni

- GİV Başkanı Koç:

- "Makroekonomik göstergelerin, işsizliğin, cari açığın, göçü önlemenin ve daha pek çok ekonomik ve sosyal iyileşmenin, girişimciliğin ivedilikle geliştirilmesiyle sağlanabileceğine inanıyoruz"

- "Bütün devlet gücünü temsil eden başkanlık sistemini ve yeni anayasayı da başarabilirsek, bu ülke, bu millet elde edeceği kazanımlarla kıyamete kadar baki kalacaktır"

İSTANBUL (AA) - Girişimci İşadamları Vakfı (GİV) Başkanı Mehmet Koç, girişimciliğin önemine işaret ederek, "Makroekonomik göstergelerin, işsizliğin, cari açığın, göçü önlemenin ve daha pek çok ekonomik ve sosyal iyileşmenin, girişimciliğin ivedilikle geliştirilmesiyle sağlanabileceğine inanıyoruz" dedi.

GİV tarafından bu yıl 4. kez düzenlenen Girişimcilik Ödül Töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ödül töreninde konuşan GİV Başkanı Koç, vakıf olarak üyeleriyle Türkiye'de girişimcilik ruhunun gelişmesi için gereken çalışmaları yaptıklarını ifade etti.

Koç, ülkenin geleceğinin daha müreffeh olması için yetiştirilen gençliğin aynı zamanda girişimci olması gerektiğine inandıklarını belirterek, vakıf olarak üyeleri ve başarılı olmuş iş adamlarının tecrübelerini yeni girişimcilere aktarmaları için zemin hazırladıklarını dile getirdi.

Bu yılın başında faaliyete geçirdikleri Bahariye Melek Yatırım Ağı'yla girişimci gençlerin projelerini gerçekleştirmek için ihtiyaç duydukları maddi destek ve tecrübe aktarımı konusunda bireysel katılım yatırımcılarıyla tanıştırdıklarını aktaran Koç, şunları kaydetti:

"Bu konuya ülke olarak henüz yeni başladık. ABD'de 100 binleri bulan melek yatırımcı sayısı, henüz ülkemizde birkaç yüz kişi durumunda. Önümüzdeki dönemde desteklerinizle bu sayının hızla artarak binli, on binli sayılara ulaşmasını öngörüyoruz. Bunun mutlaka ekonomimize ve girişimcilerimize büyük katkısı olacaktır. Bu dönemde projeler için kaynak bulmak 10 yıl öncesine göre daha kolay.  Artık devletimiz milletine güveniyor. TÜBİTAK, KOSGEB ve bakanlıklar vasıtasıyla iyi hazırlanmış girişimcilik projelerine destek veriliyor."

 

- "3 çocuktan en az birisinin girişimci olarak yetişmesi gerek"

 

Koç, her ailede hedeflenen en az 3 çocuktan en az birisinin girişimci olarak yetişmesi için gerekli çalışmaların aileden başlayarak, eğitim sitemi, üniversiteler ve toplumun bütün katmanlarında yapılması gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Makroekonomik göstergelerin, işsizliğin, cari açığın, göçü önlemenin ve daha pek çok ekonomik ve sosyal iyileşmenin, girişimciliğin ivedilikle geliştirilmesiyle sağlanabileceğine inanıyoruz. Devletimizin tıpkı 80'li yıllarda ihracata verdiği destek gibi, önümüzdeki yıllarda belki yıllık 20 milyar liralık ayıracağı bir fonla çok büyük mesafeler alınacağına inanıyoruz. Bu bütçe için belki yeni kaynaklar oluşturmak gerekebilir. Türkiye'de belirli bir miktarın üzerinde yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilmesi de bu kaynaklardan birisi olabilir."

Gelişmiş olarak bilinen ülkelerde girişimciliğe destek için her türlü ortam ve imkanın mevcut olduğuna işaret eden Koç, ancak gerek nüfus artışlarının yeterli olmamasından gerekse refah seviyesi yüksekliğinden yeni nesillerin risk alma ve daha fazla çalışma konusunda bir çaba göstermediğini vurguladı.

Koç, bu durumun eğer girişimcilik ruhu yeterince gösterilmezse Türkiye'de de ortaya çıkacağını savunarak, "Çözüm olarak gençliğe yüksek idealler aşılamak gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkede yıllarca kangren olmuş temel problemlerin çok büyük bir kısmını çözdüğünü dile getiren Koç, "Geriye kalan problemlerin çözümü, ülkemizin üst lige çıkması, 2023 hedeflerini gerçekleştirebilmek için, tıpkı girişimcilik evresini tamamlamış ve başarılı olmuş bir şirketin kurumsallaşması gibi artık ülkenin yapısının kurumsallaşması, kurumlarının yeniden düzenlenmesi gerekir. Bu amaçla bütün devlet gücünü temsil eden başkanlık sistemini ve yeni anayasayı da başarabilirsek, bu ülke, bu millet elde edeceği kazanımlarla kıyamete kadar baki kalacaktır" şeklinde konuşmasını tamamladı.

 

- Ödül töreni

 

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve GİV Başkanı Mehmet Koç, 6 kategoride girişimcilik ödülünü almaya hak kazananlara ödüllerini verdi.

"Kamu Yöneticisi" kategorisinde Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı Başkanı İlker Aycı, "Medya Profesyoneli" kategorisinde Gazeteci-Yazar Şeref Oğuz ve "Üniversite Girişimcilik Kulübü" kategorisinde ise Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü ödüle layık görüldü.

"Proje ve Fikir" kategorisinde birincilik ödülünü Cowman Vario kazanırken, "Yeni Girişimci" kategorisinde Bişar adına Mustafa Kayırıcı, "Kurumsal Girişimci" kategorisinde ise Türevmak adına Onur Kayapınar ödül aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı