DÜZELTME "23. Dünya Enerji Kongresi" başlıklı haberimizin, başlık, spot, giriş ve dördüncü paragrafında yer alan "300 milyon dolardan" ibaresi "300 milyar dolardan" olarak düzeltilmiştir. Haberi

DÜZELTME "23. Dünya Enerji Kongresi" başlıklı haberimizin, başlık, spot, giriş ve dördüncü paragrafında yer alan "300 milyon dolardan" ibaresi "300 milyar dolardan" olarak düzeltilmiştir. Haberimizi yenilenmiş haliyle yayıml

Saudi Aramco'nun Üst Yöneticisi Nasser: - "Önümüzdeki on yılda 300 milyar dolardan fazla yatırım yapacağız"

İSTANBUL (AA) - Saudi Aramco'nun Üst Yöneticisi (CEO) Amin Nasser, petrol ve gaz arzı için yatırım yapmaları gerektiğini belirterek, "Önümüzdeki on yılda 300 milyar dolardan fazla yatırım yapacağız." dedi.

Nasser, Anadolu Ajansının (AA) Global İletişim Ortağı olduğu 23. Dünya Enerji Kongresi'nde yaptığı konuşmada, küresel enerjide petrol ve gazın rolünün gelecek yıllarda da devam edeceğini kaydederek, petrol fiyatlarının değişmesinin gaz fiyatlarını etkileyeceğini söyledi.

Doğalgaz alanlarının olgunlaştığını fakat işletmesinin zor olduğunu kaydeden Nasser, şöyle devam etti:

"Petrol ve gaz arzı için yatırım yapmamız lazım ama bu fiyat ve belirsizlik sosyal şartlar baskısından dolayı yapılamaz. Gelecek 10 yılda petrol üretim kapasitesini sürdürmek için 300 milyar dolardan fazla yatırım yapacağız. Pazar son dönemde biraz toparlandı. Fakat sağlıklı yatırımların azaldığını görüyoruz ve şu an sermaye açığımız var. Böyle olursa küresel petrol arzı zaman içinde talebin altında kalıp dünya ekonomisini etkileyecek. Aramco'da biz gaz ve ham petrol konusunda da biraz esnek devam edeceğiz. Tabii ki öngörülemeyen olaylara cevap vermek için üretimi sürdürüyoruz."

Petrol fiyatlarının düşmesiyle sektörde çalışan insanların işlerinden olduğunu vurgulayan Nasser, küresel rafineri kapasitelerini 5 milyon varile çıkardıklarını ve gelecek 10 yılda iki katına kadar çıkarmak istediklerini ifade etti.

Her alanda ortaklıklara açık olduklarını belirten Nasser, iş dünyasının böyle devam edemeceğini ve sanayide bir dönüşüme ihtiyaç bulunduğunun altını çizdi.

Bu arada, Saudi Aramco, bugün 18 Türk şirketiyle mutabakat imzaladı.

Mutabakat zaptı imzalayan Türk şirketlerinin isimleri şöyle:

TAV Tepe Akfen Yatırım İnşaat ve İşletme AŞ, Enka İnşaat ve Sanayi AŞ, İlk İnşaat Taahhüt ve Sanayi Ticaret AŞ, Tekfen İnşaat, STFA Deniz İnşaat, Nurol İnşaat ve Ticaret Şirketi, Fernas İnşaat, Yüksel İnşaat, Kolin İnşaat Turizm ve Sanayi Ticaret AŞ, Yapı Merkezi İnşaat ve Sanayi AŞ, Dorce İnşaat, Doğuş İnşaat ve Ticaret AŞ, Üstay Yapı Taahhüt ve Ticaret AŞ, AGE İnşaat ve Ticaret AŞ, Taca İnşaat, Zafer Taahhüt ve Ticaret AŞ, Metag İnşaat ve Ticaret AŞ, GAP İnşaat Yatırım ve Dış Ticaret AŞ.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :