Düzce'den Vicdan Konvoyu'na destek

Düzce'den Vicdan Konvoyu'na destek

DÜZCE (AA) - Düzce İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği üyeleri, Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence...

DÜZCE (AA) - Düzce İnsan Hak ve Hürriyetleri Derneği üyeleri, Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde hukuka aykırı şekilde tutulan ve her gün işkence edilen kadınların seslerini duyurmak için düzenlenen "Vicdan Konvoyu"na destek verdi.

Derneğin Kadın Kolları üyeleri, Cedidiye Camisi önünde basın açıklaması düzenleyerek Vicdan Konvoyu'na destek verdiklerini belirtti.

Grup adına açıklama yapan Kadın Kolları Üyesi Kevser Geyve, Suriye'de Mart 2011'den itibaren 1 milyona yakın kişinin hayatını kaybettiğini ve Suriye'de 13 bin 581 kadının tutuklu bulunduğunu söyledi.

Geyve, tutuklu kadınların 417'sinin yaşının küçük olduğuna dikkati çekerek, şunları aktardı:

"8 Mart Dünya Kadınlar Gününde kadın haklarını konuşan dünya, Suriye zindanlarındaki kadınları ve yaşadıklarını konuşmayacak. Kadın haklarından bahsederken önce onlardan, yaşam haklarının ellerinden alınmasından, tecavüze uğramalarından, işkence görmelerinden bahsetmemiz gerekmiyor mu? Bu çığlıkları duyacak vicdan sahipleri nerede? Biz kadınlar, Suriye zindanlarındaki kız kardeşlerimizin acı ve çaresizlik içerisindeki çığlıklarını duyuyoruz."

Kimsenin, mazlum kadınlar için çaba göstermediğini ifade eden Geyve, "7 yıldır bekliyoruz. Kimse onlar için bir çaba içerisine girmiyor. Artık 'yeter' diyoruz. Onlar oradalar, acı çekiyorlar. Bizi bekliyorlar. Onlar için bir şeyler yapmalıyız. Biz onları kurtarmak için bir şey yapmaya karar verdik." diye konuştu.

Geyve, Suriye hapishanelerinde hukuka aykırı olarak tutulan, işkence edilen kadınların seslerini duyurmak ve serbest bırakılmaları için Vicdan Konvoyu ile sınıra kadar gideceklerini de sözlerine ekledi.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :