Düzce'deki FETÖ/PDY davası

Düzce'deki FETÖ/PDY davası

Mesleklerinden ihraç edilen eski Çilimli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Kocagöz, İlçe Emniyet Amiri Acaboğa ve komiser yardımcısı Şen'in yargılanmasına devam edildi

DÜZCE (AA) - Düzce'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) üye oldukları iddiasıyla tutuklu 3 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Düzce 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, KHK ile mesleklerinden ihraç edilen eski Çilimli İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Özkan Kocagöz, İlçe Emniyet Amiri Efrahim Acaboğa ve komiser yardımcısı Bayram Gökhan Şen ile sanık yakınları ve avukatlar katıldı.

Kocagöz, savunmasında, iddianamede kendisi hakkında birebir suçlama yapılmadığını öne sürdü.

Kendisinin, örgütün şifreli haberleşme programı "ByLock" mağduru olduğunu savunan Kocagöz, şöyle konuştu:

"Benim örgütle bir bağım yok, telefonuma indirildiği söylenen bir programdan dolayı yargılanıyorum. Bir uygulamanın altında, görünmeden açılabilecek olan ByLock'tan dolayı tutuklu bulunuyorum. Bundan önce yapılan ve halen devam eden FETÖ davalarında adım hiç geçmiyor. Sosyal çevreme de sorabilirsiniz, onlar da benim, örgütle işimin olmayacağını söyleyecektir. ByLock konusunda bilirkişi raporlarının incelenmesini istiyorum, bu şartlar altında cezalandırılmak istemiyorum."

Mahkeme heyetinden, 15 Temmuz akşamı yaşananların gün yüzüne çıkması için kamera kayıtlarının incelenmesi talebinde bulunan Kocagöz, "Yaklaşık 17 aydır tutukluyum. Delil bile sayılamayacak nedenlerle yargılanıyorum. Düzce Alay Komutanlığı'ndan yargılanan tek asker benim, bu bile benim yargılanmamın mesnetsiz olduğunu gösteriyor. Tahliyemi talep ediyorum." diye konuştu.

Efrahim Acaboğa ve eski komiser yardımcısı Bayram Gökhan Şen de örgütle bağlantılarının bulunmadığını savunarak, tahliyelerini talep etti.

Mahkeme heyeti, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.


AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :