Düzce'de 40 bin kişinin rafting yapması hedefleniyor

Düzce'de 40 bin kişinin rafting yapması hedefleniyor

Rafting İl Temsilcisi Karanfil:- "Melen Çayı'ndaki parkurumuzda geçen yıl 30 bin kişi rafting yaptı, bu yılki hedefimiz 40 bin kişi"

DÜZCE (AA) - Melen Çayı'nda bu yıl 40 bin kişinin rafting yapması hedefleniyor.

Cumayeri ilçesinde bulunan Dokuzdeğirmen Rafting Parkuru, nisanda artan debisiyle adrenalin tutkunlarını cezbediyor.

Rafting İl Temsilcisi Şerif Ali Karanfil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Melen Çayı'nın ülkenin önemli rafting parkurları arasında yer aldığını söyledi.

Raftinge ilginin en yüksek olduğu dönemi yaşadıklarını belirten Karanfil, "Şu anda aynı şekilde güneş görünmeye ve hava ısınmaya başladı. Su seviyemiz de oldukça iyi, ilgi de bu doğrultuda arttı. Bu, bizi memnun ediyor" şeklinde konuştu.

- "Çayda rafting turu düzenleyen 6 şirketimiz var"

"Su seviyesine baktığımızda geçen yılın aynı döneminden daha fazla. Bu, sezonun daha iyi geçeceğinin işaretlerini veriyor" diyen Karanfil, şunları ifade etti:

"Çayda rafting turu düzenleyen 6 şirketimiz var. Sadece bugün bin 200 kişi rafting yapacak. Kapasite itibarıyla hepsini aynı anda kaldırmayacağı için turların bir kısmını sabahtan, bir kısmını da öğleden sonra olmak üzere iki tur yapıyoruz. Türkiye'de nehirler, sezon içinde dalga boyunun yaptığı yüksekliğe göre zorluk derecelerine ayrılıyor. Bizim parkurumuz bu sınıflandırmada '3+' zorluk derecesinde. Mevsim itibarıyla '4+' zorluk derecesinde parkurumuz da var.

'Zorluk' derken, alacağımız heyecanın artması anlamına geliyor. Nehrimizde 'tehlike yok' denecek kadar az, hem rehberler eğitimli hem de güzel hareket noktalarından sonra toparlanmaya imkan sağlayan durgun alanlarımız var yani '4+' zorluk derecesi riski değil, heyecanı arttırıyor."

Karanfil,  gençlerin kötü alışkanlıklara yöneldiğini anlatarak, *Bölgemizde gençlerin bu tür kötü alışkanlıklara yakın olmasına karşın böyle spor aktiviteleri sayesinde kötü alışkanlıklardan uzak kalmaları bizleri mutlu ediyor" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :