"Düzce Fındığı Dünyaya Açılıyor" projesi

"Düzce Fındığı Dünyaya Açılıyor" projesi

UR-GE analiz toplantısı, projeye dahil olan 14 üye firmanın katılımıyla gerçekleştirildi- Proje sekreteri Komit:- "Analiz aşamasından sonra şirketlerimize eğitim vereceğiz. Eğitimin ardından da Almanya gezisi planlıyoruz. Yurt dışında fındık alanında nele

DÜZCE (AA) - Batı Karadeniz fındığının dış ticaretinin geliştirilmesi amaçlanan "Düzce Fındığı Dünyaya Açılıyor" projesinin, Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi (UR-GE) ihtiyaç analizi toplantısı yapıldı.

Borsa binasında gerçekleştirilen toplantıya, Düzce Ticaret Borsası tarafından hazırlanan ve Ekonomi Bakanlığı'nca onaylanan projeye dahil olan 14 fındık firmasının temsilcileri katıldı.

Nisan ayında yapılan alt yapı çalışmaları sonucu hazırlanan raporlar ile verilerin incelendiği UR-GE ihtiyaç analizi toplantısında, fındık ihracatının yapılması gereken ülkeler ve ihracat şekilleri kayıt altına alındı.

Proje sekreteri Hülya Komit, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fındıkta ihracatı geliştirmek adına projeyi başlattıklarını söyledi.

Borsanın 14 üyesi ile çalıştıklarını aktaran Komit, "Üyelerimizi bilgilendirmek ve ihracat yapabilmelerini sağlamak amacıyla faaliyetler yürütüyoruz. Bu projenin ilk basamağı olan ihtiyaç analizi aşamasını geçtik. Katılımcı üyelerimizin genel durumunu değerlendirdik, genel rapor hazırladık." diye konuştu.

Komit, hazırlanan raporlar ile şirketlerin ihracata ne kadar hazır olduğu, hangi eğitimleri almaları gerektiği ve diğer eksiklikleri ortaya koyduklarını kaydetti.

Projenin 3 yıllık bir geçmişi olduğunu anlatan Komit, "Analiz aşamasından sonra şirketlerimize eğitim vereceğiz. Eğitimin ardından da Almanya gezisi planlıyoruz. Yurt dışında fındık alanında neler olduğunu ve Türkiye'nin bu konuda nerede olduğunu görmek açısından bu projeyi önemsiyoruz." ifadelerini kullandı.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :