Duterte'nin Japonya ziyareti sona erdi

Duterte'nin Japonya ziyareti sona erdi

Duterte, Japonya ziyaretini iki ülke arasındaki ilişkilerde "yeni bir dönüm noktası" olarak tanımladı

ANKARA (AA) - Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, Japonya'ya yapmış olduğu üç günlük resmi ziyareti, iki ülke arasındaki ilişkilerde "yeni bir dönüm noktası" olarak nitelendirdi.

Duterte, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada, Japonya'nın başkenti Tokyo’daki görüşmelerin oldukça verimli geçtiğini ve görüşmeler sonunda ekonomik, sosyo-politik ilişkiler, güvenlik ve savunma iş birliği konularında özel kazanımlar elde edildiğini belirtti.

Anlaşmanın anahtar noktasının seyrüsefer ve üst geçiş serbestliği olduğunu kaydeden Duterte, geçen hafta gerçekleştirdiği 4 günlük ziyaret kapsamında da Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile önemli konuların ele alındığını hatırlattı.

Duterte, Japonya ziyareti çerçevesinde Başbakan Şinzo Abe ile görüşmüştü. Görüşmede, Duterte ve Abe, Çin'in Güney Çin Denizi'ndeki yayılmacı politikalarına karşı ortak görüşe sahip olduklarını ifade etmişti.

Görüşme sonunda Japon yetkililer, Filipinler'in Mindanao adasına tarım alanında 47,3 milyon dolarlık yatırım yapılacağını bildirmişti.

AA

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :